The Batman: Matt Reeves o scénáři, Affleckovi a o tom, kdy bude točit

The Batman: Matt Reeves o scénáři, Affleckovi a o tom, kdy bude točit | Fandíme filmu
Režisér a scenárista filmu vyvrátil nějaké drby, naopak hovořil o tom, co chce látce přinést a jak film zapadá mezi ostatní DC filmy.

Režisér a scenárista Matt Reeves v rámci interview prozradil, jak pokračují přípravy příštího filmu s Batmanem. Podle Reevese se připravuje scénář, přičemž během několika příštích týdnů by měl studiu odevzdat jeho první hrubou verzi. Pokud vše půjde podle předpokladů, tak příští rok na jaře či začátkem léta by se mohlo začít natáčet. Reeves také překvapivě uvedl, že se stále baví s Benem Affleckem. Dodal, že existují cesty, jak snímek propojit s ostatními DC filmy. Nic bližšího režisér říct nechce. Jeho snímek je jedním z mnoha dílků skládačky, on se soustředí na ten svůj. Internet tohle Reevesovo vyjádření obvykle interpretuje tak, že by Ben Affleck mohl ve filmu figurovat jako vypravěč, který představí příběh z Batmanova mládí, kde už by roli hrát někdo jiný.

Reeves dále uvedl, že i když v rámci DC Films došlo v poslední době k mnoha změnám, jeho přístup k projektu to nijak nezměnilo. Pořád jej na Batmanových příbězích fascinuje to samé. Pořád má pro látku stejné nadšení a pořád vychází ze stejné inspirace. Zároveň Matt popřel nedávné zvěsti o tom, že by měl film vycházet z komiksu Batman: Rok jedna. Reeves připouští, že je to jeden z jeho oblíbených komiksů, ale film rozhodně nebude jeho adaptací a nebude ani adaptací žádného jiného konkrétního komiksu.

Nemáme čekat ani žádný příběh Batmanova zrodu nebo něco podobného. Je to prostě příběh Batmana. Emocionální příběh, ale také zkrátka a dobře jeden případ nejlepšího detektiva světa. Reeves film stále popisuje jako noirový příběh, definitivní příběh o Batmanovi, ve kterém vyšetřování specifického případu zavede do hlubin Gothamu. Při přípravách scénáře si Matt znovu přečetl všechny svoje nejoblíbenější Batmanovy příběhy, které scénář přirozeně ovlivnily a inspirovaly (které to jsou, se dočtete ve starším článku). Rozhodně nemáme čekat žádné navazování na Nolana, ale zkrátka a dobře Reevesův pohled na věc, ve kterém jednoznačně uvidíme klasického Batmana, ale zároveň něco nového a neotřelého.

Stejná zpráva, která tvrdila, že bude film inspirovaný komiksem Rok jedna, dále uváděla, že by se ve snímku měl objevit Harvey Dent, a že jedním z herců, se kterými se Matt Reeves sešel, je Jack Huston. Vzhledem k tomu, že neplatí část o Roku jedna, můžeme zřejmě v tuhle chvíli zapomenout i na Harveyho Denta a Jacka Hustona. Co naopak Reeves nijak nezpochybnil, jsou neustále se opakující zvěsti o tom, že záporákem filmu bude Penguin, tedy Tučňák. Nejde samozřejmě o žádné definitivní potvrzení, protože jak sami vidíte, snímek se neustále vyvíjí, ale určitá šance, že se Batman utká s Oswaldem Chesterfieldem Cobblepotem, tu možná je.

Zdroje: Slashfilm, Umberto Gonzalez, Revenge of the Fans

The Batman

USA
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest