Star Wars IX: Natáčení začíná, obsazení oznámeno, Leia je zpět

Star Wars IX: Natáčení začíná, obsazení oznámeno, Leia je zpět | Fandíme filmu
Vracejí se očekávaní i nečekaní staří známí, připojují se noví herci, štáb oznámen, stejně jako start natáčení.

Lucasfilm v oficiální tiskové zprávě prozradil, že 1. 8. začne v londýnských ateliérech Pinewood natáčení Star Wars: Epizody IX. Lucasfilm rovnou odhalil obsazení filmu, které skrývá několik překvapení.

Z herců nové trilogie se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo a Billie Lourd. Uvedení Billie je zajímavé. Nabízí se otázka, zda je uvedena z úcty k její zesnulé mamince Carrie Fisher anebo jestli tentokrát bude mít větší roli. V předchozích dvou filmech trilogie hrála vedlejší roli asistentky ve velícím středisku Rezistence. Uvidíme také, zda tentokrát Maz Kanata (Lupita Nyong’o) bude mít větší roli než v Epizodě VIII.

K hercům nové trilogie se přidávají herci trilogie staré: Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Ano, slyšíte správně, v příštím filmu uvidíme Carrie Fisher, tedy generálku Leiu. Jak je to možné? Lucasfilm už několikrát řekl, že zesnulou herečku nepřeobsadí ani digitálně neoživí, ale tisková zpráva uvádí, že s dovolením a podporou Billie Lourd budou použity vystřižené záběry, které byly natočené pro Epizodu VII. Matně si vybavuji, že Rian Johnson kdysi hovořil o tom, že nějaké scény snad byly vynechané z Epizody VIII, ale že jsou takové i v sedmičce, to je novinka. Nicméně uvidíme, zda se bude jednat o scény nějakého zásadního významu, nebo jen produkce bude potřebovat ukázat podobu Leiy v nějakém neurčitém záběru beze slov. Abrams říká, že produkce nemohla přijít na to, jak přinést uspokojivé ukončení ságy rodu Skwalkerů bez Carrie. Uvidíme ji snad v nějakém konečném momentu jako ducha Síly, podobně jako se vrátili Anakin, Yoda a Obi-Wan v Epizodě VI? To je samozřejmě jen spekulace, realitu ukáže až čas.

O návratu Billyho Dee Williamse v roli Landa se už dříve mluvilo a Anthony Daniels je jediný Star Wars herec, který se objevil ve všech celovečerních snímcích, takže další účast C-3PO určitě nepřekvapí. U Lukea jsme dlouho nevěděli, teď je tedy potvrzené, že se buď ve flashbacích nebo jako duch síly ukáže.

Zcela nově obsazení jsou v neznámých rolích Naomi Ackie (Lady Macbeth) a Richard E. Grant (Gosford Park, Hra o trůny, Hudson Hawk). Naopak mezi nově obsazenými chybí jméno Keri Russell, u které hollywoodské zpravodaje před časem odhalily, že jedná o roli ve filmu. Reportér Variety nicméně aktuálně doplňuje, že nemáme mít strach, herečka ve filmu bude, akorát podepsání její smlouvy trvalo až do poslední chvíle. To samé uvádí Deadline. Ostatně připomínáme, že u prvních dvou filmů jsme se také o obsazení dozvídali postupně.

Hudbu opět složí John Williams, který složil hudbu ke všem epizodám ságy. Režíruje J.J. Abrams, který je zároveň producentem, společně s Kathleen Kennedy a Michelle Rejwan. Scénář spolu s Abramsem napsal Chris Terrio (Argo, Justice League). Za kameru se postaví Dan Mindel, Abramsův tradiční kameraman. Výpravu mají na starost Rick Carter (Star Wars VII, Avatar, Jurský park, Návrat do budoucnosti) a Kevin Jenkins (Star Wars VII a VIII, triková výprava Strážců Galaxie, Na hraně zítřka či X-Men: Budoucí minulost). Za kostýmy zodpovídá Michael Kaplan (Star Wars VII a VIII, Blade Runner, Star trek), za oživení robotů a příšerek Neal Scanlan. Na digitální triky dohlíží Roger Guyett (Star Wars III a VII, Star Trek I a II, Ready Player One, Harry Potter I a II). Pomocný štáb poprvé pro Star Wars režíruje žena, Victoria Mahoney (Chirurgové, American Crime).

Datum premiéry Star Wars: Epizody IX je stanovené na 19.12. 2019.

Zdroje: StarWars.com, Justin Kroll, Deadline

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest