Halloween: Nový plakát a dojemný Comic-Con

Halloween: Nový plakát a dojemný Comic-Con | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Jamie Lee Curtis svým charismatem uchvátila Comic-Con, společně s režisérem Greenem mluvila o pojetí filmu a postavy Laurie Strode.

Ano, také hororový Halloween se prezentoval na Comic-Conu v San Diegu a jakkoliv může působit nenápadně, nakonec zanechal jeden z nejsilnějších dojmů. Mohla za to především výrazná osobnost Jamie Lee Curtis, představitelky hlavní role. Ta vysvětlila, že roli v novém návratu ke slavné sérii přijala proto, že hrdinka ve filmu bere svůj osud do vlastních rukou. Laurie Strode byla v 17 letech napadena. Bezdůvodně. Náhodou. Od té doby trpí posttraumatickým stresem a dalšími dušeními potížemi. Pochází z nesmlouvavé části Spojených států, narodila se v nesmlouvavé době. Nikdy nebyla v péči lékařů, vyrovnat se se vším musela sama. Měla dítě, ale to jí odebrali, nikdo nevěřil, že se o něj dokáže postarat. Žije sama, izolovaná, stárne a čeká. Čeká na návrat Michala Myerse. Ví, že k němu dojde. A vlastně potřebuje, aby k němu došlo, aby konečně měla možnost za touhle kapitolou svého života udělat tlustou čáru.

Curtis mluvila také o tom, že Laurie Strode je nejsilnější postava, kterou kdy bude hrát a zdaleka nejvýraznějším momentem celého panelu byl dojemný okamžik, když během Q&A k mikrofonu přišel fanoušek, který vypověděl příběh o tom, jak byl sám před lety napadený neznámým útočníkem a vzpomínka na Laurie mu dala dost vnitřní síly na to, aby z nebezpečné situace dokázal uniknout. Jamie neváhala a seběhla z pódia, aby roztřeseného diváka objala a promluvila s ním pár slov. Situaci si můžete přehrát v přiloženém záznamu celé prezentace. Během ní promluvil také režisér David Gordon Green, který mluvil o tom, kolik pro něj znamenala podpora prapůvodního tvůrce Halloweenu, Johna Carpentera a také o tom, že i když je původně komediální režisér, nový Halloween natočil po všech směrech seriózně. Maximálně v něm najdeme několik postav se smyslem pro humor, které v několika málo situacích zjemní napětí svým přirozeně veselým projevem.

Diváci v sále viděli také prodloužený trailer a jednu kompletní scénu filmu, kde kamera kontinuálně sleduje Michaela Myerse po předměstí, kde vstoupí do jednoho domu, mimo záběr za strašlivého naříkání ubije jednu oběť kladivem, následně po zesnulé sebere odložený kuchyňský nůž, odejde k jinému domu, chvíli stalkuje jeho obyvatelku, opustí teď už statický záběr, chvíli jsou slyšet jen zvuky, pak jsou vidět stíny a nakonec se dostane do záběru v místě, které předtím stalkoval a krvavě vysklí se svojí další obětí okno a podřeže ji, než stačí vydat hlásku. Novináři z Comic-Conu vzkazují, že záběry byly skutečně děsivé a měly hutnou atmosféru. Film je hodně výrazný po stránce filmařského zpracování a záběry skvěle podkresluje nová hudba Johna Carpentera, který míchá zvuk původního Halloweenu s novými motivy.

Nový Halloween tedy působí zatraceně slibně, tak snad nezklame. Níže je k přehrání celý panel z Comic-Conu, v galerii je nový plakát a také se můžete vrátit k prvnímu zveřejněnému traileru.

Na Laurie Strode čeká finální konfrontace s Michaelem Myersem, který ji strašil ve snách od chvíle, kdy těsně unikla jeho vražednému řádění při halloweenské noci před 40 lety. Vedle návratu Jamie Lee Curtis ve snímku v dalších rolích vystupují Judy Greer, Will Patton, James Jude Courtney, Nick Castle či Virginia Gardner. Režíruje David Gordon Green. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 18.10. 2018.

Zdroje: Collider, Slashfilm

Halloween

25.10.1978 | USA
Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Halloween: Nový plakát a dojemný Comic-Con | Fandíme filmu Halloween: Nový plakát a dojemný Comic-Con | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest