Box Office: Už zase Mamma Mia

Box Office: Už zase Mamma Mia | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Mamky na ABBU, taťkové na Denzela, brácha a ségra na Odebrat z přátel 2.

Tenhle víkend patřil převážně starší cílovce. Pro ženy dorazila Mamma Mia! Here We Go Again, sequel deset let starého muzikálového hitu hodně vsadil na Meryl Streep, která je ve filmu prý tak minutu. Nevadí, divačky si pokračování nenechaly ujít a nechalo se v kinech 34 milionů, což je téměř totožná tržba jakou by dnes měla jednička při započítání inflace. V nepřepočítaných číslech je ale sequel úspěšnější, protože první díl přeci dal jenom 28 mega. V dnešní době, kdy utrží víc než originály skoro jen pokračující marvelovky, je tohle bezesporu úspěch. Nečeká se výdrž jedničky, ale i tak muzikál stoprocentně půjde v Americe nad stovku. Globální start je společně s 48 miliony ze 41 zahraničních trhů 82 mega.

A pro chlapy tu je Denzel Washington s Equalizer 2. Chladný stařík Denzel znovu spouští krvavý masakr v eRkovém pokračování osmdesátkového seriálu a diváci dorazili, protože hercovy akční fláky jsou už značka sama o sobě a tohle je kupodivu první hercův sólový sequel. Debut se zastavil na 35,8 milionech, což je stejně jako u Mamma Mia! téměř totožná tržba jako měl první Equlizer (34 mega). V tomhle případě by ale inflace až takový rozdíl neudělala, protože první díl vyšel přeci jenom v roce 2014. Nejlepší sólový start Denzelovy kariéry a třetí nejlepší start po Americkém gansterovi (43 mega v roce 2007) a Nepříteli pod ochranou (40 mega v roce 2012). Kritici dali filmu spíše průměrné známky, zatímco diváci byli naprosto spokojení se CinemaScore "A". V Sony nic neuspěchali, vrátil se jak Antoine Fuqua na režii a Richard Wenk na scénář, odměnou jim budiž potencální stovka z Ameriky a stejné číslo ze zahraničí.

Hororovou novinkou je pokračování filmu Odebrat z přátel neboli Unfriended: Dark Web. Jde o další malý film subdivize Blumhouse Tilt, která nasazuje laciné horory do specifických kin, které převážně navštěvuje mladší cílovka, zatímco marketing je výhradně digitální a levný. Unfriended měl být zatím největší kousek, ale sequel se příliš nechytl, kritici nasázeli průměrná hodnocení a z 1500 kin se utržilo 3,5 miliony. Ten film je samozřejmě laciný, takže na tom nikdo neprodělá, ale třeba takový Upgrade, který byl kompletně původní sci-fi thriller od Leigha Whanella, zvládl tento rok za celé nasazení utržit BH Tiltu 12 milionů, takže mohlo být i lépe

Hotel Transylvánie 3 potkal docela strmý pád o 47 % a ve druhém víkendu má animák 23 milionů. První a druhý díl spadly o 36 % a 31 %, což znamená, že trojka začne ztrácet výrazně rychleji. Přesto je utrženo už 206 mega globálně. Ant-Man a Wasp přišli o 448 kin, které částečně obsadil Black Panther coby pokus Disneyho překlopit film konečně v Americe přes 700 mega. To se nepovedlo a film od téhle mety stále drží nějakých 68 000 dolarů. Zpátky k Ant-Manovi, ten má ve třetím víkendu 16 milionů a z Ameriky tak nějakých 164 mega. Příští víkend by mohlo padnout 180 mega jedničky a s 353 mega globálně to taky nevypadá úplně zle, když vezmeme v potaz, že na mnoho trzích se ještě nestartovalo. Bude to stačit na trojku?

Úžasňákovi 2 jsou už na 557 mega v Americe a 900 mega celosvětově. Miliarda určitě padne, ale už se blíží Teen Titans a Kryštůfek Robin, aby ukradli drahocennou cílovku. Jurský svět 2 stále vydělává na slabý Mrakodrap. V Americe jsme na 383 milionech a globálně na 1,197 miliardy, zatímco Dwayne Johnson má po deseti dnech promítání 47 milionů v USA. Slušně se odstartovalo v Číně se 48 miliony, ale půjde odsud jen čtvrtina ceny lístků. Světové tržby obecně můžou Mrakodrap zachránit, jen díky jim jsme na 179 milionech. První očista má po 19 dnech promítání 60 milionů a 96 mega globálně jenom s 13milionovým rozpočtem. 

Zdroj: Forbes

Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

13.07.2018 | USA
Komedie, Animovaný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Už zase Mamma Mia | Fandíme filmu Box Office: Už zase Mamma Mia | Fandíme filmu Box Office: Už zase Mamma Mia | Fandíme filmu Box Office: Už zase Mamma Mia | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest