Ant-Man a Wasp: První dojmy

Ant-Man a Wasp: První dojmy | Fandíme filmu
Marvel Studios
Po drtivém dopadu Avengers: Infinity War si dal Marvel krátkou pauzu a vyrukoval s výrazně lehčím příběhem. Jak to dopadlo?

První Ant-Man se těsně před začátkem natáčení musel poprat s výměnou režiséra, proto je pochopitelné, že v některých směrech maličko praskal ve švech a všechny jeho dobré nápady se nepodařilo skloubit do úplně dokonalého celku. Dvojka žádný takový problém dopředu neměla, přesto opět snímek v některých ohledech působí, jako by byl šitý horkou jehlou.

První Ant-Man nedostatky ve scénáři překlenul tím, že byl značně přímočarý a nekomplikovaný. Dvojka bohužel představuje řadu nových postav, řadu nových elementů a jakmile se snímek pustí do vysvětlování, je to znát. Expozice k různým pseudovědeckým elementům jde jedním uchem tam, druhým ven a u postav je to ještě horší. Představení záporačky Ghost na slušný moment zabrzdí celý film, aniž by pasáž měla šťávu. Scény s Laurencem Fishburnem či Michelle Pfeiffer šustí papírem a je znát, že oba ve filmu mají fungovat víc jako katalyzátory děje, než jako skutečně živoucí postavy.

Snímek se soustředí na Scotta, Hope a Hanka a v jejich společnosti je vše v pořádku. Jejich chemie funguje, motivace jakbysmet. Jen je prostě škoda, jak odfláknuté jsou mechanismy, které mají dostat hrdiny z jedné zábavné situace do druhé. Je hodně vidět, že o ty zábavné situace tu jde především, na druhou stranu je pravda, jakmile se snímek dostane k slovním přestřelkám či akčním scénám, tak exceluje. Ústřední postavy sedí jak mají, takže jejich komediální výměny šlapou. A nejrůznější honičky a rvačky? Efekt zmenšování a zvětšování už možná nevoní novotou, jako v předchozích filmech, ale zato si s nimi tvůrci daleko víc vyhráli, v celé řadě nejrůznějších způsobů a kombinací, a tak je v tomhle ohledu opět na co koukat.

Suma sumárum, Ant-Manovi a Wasp by slušel výrazně dotaženější scénář, a tak z něj nikdy nebude jedna z těch výraznějších marvelovek. Na druhou stranu jde o příjemnou jednohubku, která se tu a tam loudá, ale jakmile se dostane ke svým klíčovým pasážím, tak pálí plnou komediální silou, což vůbec není k zahození.

Další první dojmy v přiloženém videu:

Filmový svět studia Marvel se rozrůstá o snímek Ant-Man a Wasp, který je novou kapitolou o superhrdinech, kteří se umějí zmenšovat. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek, naučit se bojovat po boku Wasp a pomoci jí odhalit tajemství z minulosti.

V hlavních rolích se vracejí Paul Rudd jako Scott Lang, Evangeline Lilly jako Hope van Dyne, Michael Douglas jako Hank Pym, Judy Greer jako Maggie, Bobby Cannavale jako Paxton, Michael Peña jako Luis, David Dastmalchian jako Kurt a T.I. jako Dave. Nově je doplňují Michelle Pfeiffer jako Hope van Dyne, Laurence Fishburne jako Goliath, Walton Goggins jako Sonny Burch, Randall Park jako Jimmy Woo a Hannah John-Kamen jako Ghost. Režíruje Peyton Reed, scénář připravují společně s režisérem Paul Rudd, Adam McKay, Andrew Barrer a Gabriel Ferrari, kteří se všichni podíleli na scénáři k prvnímu filmu. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 5. 7.

Ant-Man and the Wasp

06.07.2018 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest