Emma Stone a Rachel Weisz v boji o britský královský trůn

Emma Stone a Rachel Weisz v boji o britský královský trůn | Fandíme filmu
Historická výprava do vlády poslední panovníka z linie Stuartovců bude příběhem tří ambiciózních žen a jejich honby za získáním moci.

Jedno oscarové okno se nedávno uzavřelo a už se oči filmového světa pomalu ale jistě začínají upírat k blížícím se podzimních festivalům, které fungují jako nemilosrdné síto oddělující zrno od plev a pozornému divákovi tak nabízejí žhavé oscarové kandidáty. Jedním z potencionální adeptů, který by mohl koncem roku nadělat hodně velký rozruch, je biografické drama The Favourite.

Snímek je historickou výpravou zpátky v čase na začátek 18. století, kdy vládla na britském trůnu Anna Stuartovna. Výbušné období bylo plné politické intrik a kolosálních změn, které ovlivnily korunu na několik staletí dopředu. A právě politické machinace a boj o moc budou hlavní náplní chystaného filmu, který si do hlavních rolí vyhlédl skutečně elitní obsazení. Annu ztvární Olivia Colman, která bude letos sedět na britském trůnu hnedka dvakrát, protože převezme žezlo po Claire Foy v historickém dramatu The Crown, které vypráví osudy současné panovnice Alžběty II.. Po jejím boku se objeví Rachel Weisz v roli Sarah Churchill, která byla díky intimnímu přátelství s královnou jednou z nejmocnějších osobností své doby. A posledním velkým hráčem bude Abigail Masham (Emma Stone), mladá a ambiciózní šlechtična, jejíž příchod k britskému královskému dvoru a rozepře se Sarou Churchill, během níž budou obě bojovat o královninu přízeň, spustí lavinu událostí, které nenávratným způsobem ovlivní celé Britské Impérium.

Režírovat bude Yorgos Lanthimos (Humr, Zabití posvátného jelena), který má na kontě spoustu ocenění z prestižních evropských festivalů, včetně oscarové nominace. Snímek má naplánovanou premiéru 23. listopadu v USA a 1. ledna 2019 ve Spojeném Království. Nicméně vzhledem k profilu snímku lze očekávat světovou premiéru pravděpodobně již na přelomu srpna a září v Benátkách nebo v Torontu. V tuzemsku pak někdy na začátku příštího roku.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest