První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo

První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Damien Chazelle, oscarový režisér La La Landu, natočil historické drama o nástrahách přípravy letu na Měsíc. Vypadá skvostně.

Let na Měsíc působí jako něco vznešeného a romantického. Ve snímku První člověk to bude tak trochu jinak. Damien Chazelle se po oscarovém úspěchu La La Landu zaměřil na osobnost Neilla Armstronga a na roky 1961-69, během kterých NASA spěla k prvnímu výsadku člověka na Měsíc. Jak sami můžete vidět v přiloženém traileru, glorifikace let do vesmíru probíhala především navenek, pod povrchem je však vidět daň, kterou bylo za odvážné plány třeba zaplatit. Nástup do rakety vypadá jak dobrovolné ulehnutí do ocelové rakve. Kremace v ceně.

I na Armstrongovi je vidět, že přes všechna silná slova v něm dřímají obavy a Ryan Gosling zjevně podá další silný herecký výkon, po tom, co s Chazellem spolupracoval už na La La Landu. Neméně výrazně působí Claire Foy (The Crown, Dívka v pavoučí síti), která ve snímku hraje Armstrongovu ženu, logicky vyděšenou z manželovy šílené mise. Upoutávka nabízí krom příslibu silného dramatu také velkorysý, tradiční vizuál, viditelně docílený natáčením na klasickou analogovou kameru. Zodpovědný je za ni Linus Sandgren, který za La La Land dostal Oscara.

Dále hrají Pablo Schreiber, Kyle Chandler, Ciarán Hinds, Ethan Embry, Jason Clarke, Brian d'Arcy James, Corey Stoll, Christopher Abbott, Patrick Fugit nebo Shea Whigham. Scénář napsal Josh Singer (Akta Pentagon, Spotlight, Západní křídlo). Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 11.10. 2018.

První člověk

12.10.2018 |
Drama, Životopisný
Info o filmu

Galerie: 5

První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu První člověk: Let na měsíc je v prvním traileru řádné peklo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest