Vrána znovu zrušena

Vrána znovu zrušena | Fandíme filmu
Dimension Films
Novou podobu temného komiksového hrdiny v kinech prostě neuvidíme.

Tak to už je skutečně prokletí, jinak to snad ani vnímat nejde. Vrána je znovu zrušená. O jejích přípravách píšeme od roku 2011, od kdy se na projektu vystřídalo několik režisérů i představitelů hlavní role. Velkou ránu projektu zasadil bankrot společnosti Relativity, dřívějšímu držiteli práv. Následně nicméně Vránu odkoupila společnost Davis Films, vyjednala si distribuci se Sony, režisérem se měl stát Corin Hardy a představitelem hlavní role Jason Momoa. A teď je všechno zase pryč.

Natáčení se mělo v Maďarsku rozběhnout už zhruba za měsíc, preprodukce byla v plném proudu. Ukázalo se nicméně, že smlouva se Sony nebyla nikdy zcela uzavřená, což v konečném důsledku vyvolalo aktuální události. Čerstvě bylo oznámeno, že projekt popustili Hardy a Momoa, kteří měli se společností Davis Film nevyřešené tvůrčí a finanční rozpory.

Jestli se někdy zdálo, že se skutečně začne natáčet, bylo to tentokrát. Po téhle zkušenosti tak začíná být ještě méně uvěřitelné, že nějaká nová Vrána někdy vznikne. A nejzvláštnější na celé situaci asi je, že po nové Vráně nikdy nikdo příliš netoužil. Verze z roku 1994 je kultovní a komiksová předloha asi není tak bohatá, aby se dalo na plátna zpracovat nějak drasticky jinak.

Vrána je komiks, kterým se jeho autor Jamese O’Barrem pokusil vyrovnat se smrtí svojí přítelkyně. Jeho hrdina Eric Draven také přišel o svou milovanou, kterou zavraždil spolu s ním pouliční gang. S pomocí vrány, která odvádí duše zemřelých na druhý břeh, vstává Eric z hrobu, aby vykonal pomstu na všech, kteří jsou za smrt jeho milované zodpovědní. Komiks už v roce 1994 zrežíroval Alex Proyas. Z jeho adaptace se stala kultovní atmosferická záležitost, kterou bohužel provází tragický stín – během natáčení zahynul představitel hlavní role, Brandon Lee.

Zdroj: Deadline

Vrána

11.05.1994 | USA
Akční, Fantasy, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest