Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu

Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Snímek také obsadil další role.

Příběhy o hrdinských začátcích jsou ošidné. Na jednu stranu seznamují s úplně novou osobností (či vícero osobnostmi) a úplně novou sadou superschopností. A to může být velká zábava. Zároveň je ale třeba přiznat, že z hlediska vyprávění se tzv. „origin“ příběhy často drží dost podobné šablony. Takovou kritiku si slízl například dva roky starý Doctor Strange, kterému bylo vytýkáno, že je to vlastně Iron Man v bledě modrém. Producent Nate Moore teď slibuje, že Captain Marvel se této nástraze dokáže vyhnout.

Podle Moorea je dnešní publikum natolik sofistikované, že dokáže strukturu origin filmů hodně rychle prohlédnout. A v Marvelu neustále diskutují o tom, jak by se tahle struktura dala narušit. Právě pro Captain Marvel se prý originální strukturu najít podařilo. Nemáme tedy čekat, že v prvním aktu potkáme ústřední postavu, která má nějaké potíže a získá nadlidské schopnosti, ve druhém aktu ty schopnosti ovládne a ve třetím aktu se utká se záporákem se skoro stejnými schopnostmi. Tentokrát by věci měly být jinak.

Už začátek by měl být jiný, než je u příběhů superhrdinských zrodů běžné a divákům by měl přinést nečekaný zážitek. Ne samozřejmě tak jiný, aby si diváci film neužili, ale dost jiný na to, aby je příjemně překvapil. Už to, že příběh není zasazený do současnosti, by mělo Captain Marvel ozvláštnit – nejen, že se dočkáme jiného prostředí, ale rozdíl bude i v tom, že na Carol Danvers nečeká zaběhnutý svět mnoha různých hrdinů, na který jsou zvyklé současné postavy. Uvidíme, zda se Marvelu povede naplnit svoje sliby, rozhodně by bylo bezva, kdyby Captain Marvel dokázala překvapit svojí nezvyklostí.

Další zprávy? McKenna Grace si zahraje malou Carol Danvers. Už dříve jsme se dozvěděli, že její maminku hraje Annette Bening a jejího tátu Kenneth Mitchell. Kolik času strávíme v 80. letech s malou Carol, to zatím nevíme. Do blíže nespecifikované role byla obsazená také Ana Ayora, známá především ze seriálu Banshee.

A na závěr ještě jedna drobnost. Nedávno jsme vás informovali o tom, že Marvel chce zrealizovat Ms. Marvel, tedy příběh mladé superhrdinky z muslimské rodiny, pro kterou je Captain Marvel velikou inspirací. Na Twitteru se v zápětí ozval Riz Ahmed, který napsal: „Tak kdy Marvel chce, abychom s Mindy Kaling a Kumailem Nanjianim začali pracovat na scénáři“? A Mindy Kaling už stačila odepsat, že Kamalu Khan naprosto zbožňuje. Všichni tři scenáristické zkušenosti mají, takže ve finále vlastně proč ne, co říkáte?

Na titulce je nový fan-art od výtvarníka Bosslogic a v galerii najdete nejnovější fotky z natáčení jakési letecké havárie a fotku z potitulkové scény Avengers: Infinity War.

Příběh pojednává o tom, jak se z Carol Danvers stala jedna nejmocnějších hrdinek ve vesmíru, když se Země ocitla uprostřed galaktické války mezi dvěma mimozemskými národy. Děj je zasazený do 90. let minulého století, období, které jsme dosud v Marvel Cinematic Universe pořádně nezažili.

Scénář napsaly Nicole Perlman, Meg LeFauve a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson, dále se objeví Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Gemma Chan, Clark Gregg, Lee Pace, Djimon Hounsou, Algenis Perez Soto, Rune Temto, McKenna Grace a Lashana Lynch. Děj filmu bude zasazený do 90. let minulého století a budou v něm figurovat mimozemští Skrullové. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: Cinema Blend, That Hashtag Show, Riz Ahmed, Mindy Kaling, BossLogic, KMPH, Your Central Valley

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 8

Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu Captain Marvel slibuje skutečně originální příběh hrdinského zrodu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest