Hobit: Jak je to s novým trailerem?

Hobit: Jak je to s novým trailerem? | Fandíme filmu
V kinech je nový trailer! Nebo ne? Co také uvidíme na DVD? Je Evropa připravená na 48 FPS? A James Cameron plánuje plných 60 FPS!

Od posledního videoblogu Petera Jacksona se toho ve Středozemi příliš neudálo, protože štáb má pořád plné ruce práce s natáčením, ale přesto se nám pro vás podařilo vyzobat celou řadu drobnějších novinek. Tak především, v poslední době se začalo proslýchat, že co nevidět uvidíme nový trailer. Bohužel mám pro vás smutnou zprávu, v zásadě se jedná o trailer sestříhaný pro nejmenší diváky, tak aby se mohl promítat před americkou premiérou animáku Rebelka. Ubyly tak násilné scény, změnily se mezititulky (film už není slibován na příští, ale na letošní prosinec), ale nových je v traileru jen několik sekund. Pokud by se ale těch pár nových záběrů dostalo na internet, určitě bychom se nezlobili.

Sir Ian McKellen dále prozradil, že vlastní natáčení skončí v závěru června (připomínáme, že se film s přestávkami točí už od března loňského roku!) a štáb se na lokace vrátí už jenom kvůli případným dotáčkám pro druhý film. To se ale stane až během příštího roku, kdy také můžeme očekávat vydání DVD/Blu-ray. Podle Kevina Bowlera, šéfa novozélandské rady pro turistiku, bychom se DVDčka měli dočkat zhruba v polovině příštího roku a krom standardní výbavy na něm máme očekávat také dokument o turistice na Novém Zélandu, natočený přímo Peterem Jacksonem.

Potom také proběhla konference CineEurope 2012, tedy obdoba amerického CinemaConu. Akce se konala začátkem června v Barceloně a zástupci filmových studií na ní evropským provozovatelům kin předvedli, co pro ně mají na další rok nachystaného. Řeč přišla i na 48 FPS, a i když se mi nepodařilo dohledat žádná konkrétní čísla, zvěsti z konference vyznívají v tom smyslu, že Evropa je v přípravách na nový formát oproti Spojeným státům pozadu a provozovatelé kin si poměrně oddechli, když je zástupci Warneru ujistili, že Hobita půjde promítat i postaru. (Pro zajímavost – ve Spojených státech by mělo technologii momentálně zvládat 4000 sálů a při premiéře Hobita až 12 000 sálů). Takže uvidíme, jak to s dostupností nové technologie v prosinci vlastně bude. Na CineEurope vystoupil také James Cameron, který potvrdil, že Avatara 2 a 3 natočí rovnou ve snímkové frekvenci 60 FPS (snímků za vteřinu). Podrobnosti o této nové technologii jsme rozebrali v článku Hobit: Oběť moderní technologie?

Na úplný závěr pro vás máme ještě malý spoiler, takže pokud se chcete nechat překvapit, nepokračujte ve čtení! Dozvěděli jsme se, jakou další změnu oproti předloze Peter Jackson udělal. Už dříve jsme se dozvěděli, že si do Hobita přimyslel elfku Tauriel, ale teď navíc magazín Total Film vypátral, že po Tauriel bude toužit trpaslík Kili! Inu, láska světem kvete, Tolkien netolkien.

Zdroje: THR I, THR II, TORN I, TORN II, Stuff

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest