Box Office: Nejdřív Superpoldové, potom superhrdinové

Box Office: Nejdřív Superpoldové, potom superhrdinové | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Nové komedie překvapily. Diváci asi potřebovali povzbudit, když se potřetí vraceli z Tichých míst.

Událostí víkendu, pokud se to tak dá nazvat, je pokračování komedie Superpoldové. Dvojka dorazila o 16 let později a málokdo si vzpomene na první díl. Každopádně se našlo dost fanoušků této absurdní komedie, kteří zaplatili 4,7 miliony na IndieGogo. Potom bylo potřeba ještě 8 milionů tradičního financování a film mohl jít za podpory Fox Searchlight do kin. Kouká z toho 13,5 milionů za víkend, což je solidní výsledek a docela překvapení, že cílovka opravdu dorazila podpořit starou partu dálničních poldů. Navíc Foxové platili jen distribuci a marketing, takže vysloveně tratit nebudou, až se film příští týden kompletně potopí. Protože ačkoli mnoho fandů hovoří o "filmu, který změní filmový průmysl", pochybuji, že si série našla nové oddané fanoušky. Příští víkend se tedy možná dočkáme rekordního propadu, podobné výsledky jsme už viděli třeba u Veronicy Mars, která byla obdobně spolufinancovaná penězi fanoušků.

Druhou novinkou je komedie Jsem božská, ve které Amy Schumer po ráně do hlavy nabud dojmu, že je vlastně sexsymbol a začne se tak chovat. Film od prvních trailerů dostává naloženo jak od fandů, tak novinářů a obecně se mu předpokládal katastrofický neúspěch. Recenze to částečně odrážejí, není to tedy taková tragédie, ale spíše nevyužitý potenciál. Podobně jsou na tom i tržby, které se zastavily na 16 milionech. Mladší diváci jsou ale hodně spokojení a nasmáli se, což odráží A+ CinemaScore. Schumer přesto v minulosti vytáhla z kas větší částky. Dámská jízda debutovala o Dni matek s 19 miliony, Vykolejená potom s rovnou třicítkou. Film stál 32 milionů, ale divácké ohlasy a šuškanda můžou napomoct v rané letní sezóně, kdy je většina blockbusterů cílená na kluky. Distributor STX bude ještě možná překvapený, kolik z tohohle dostane. Tak tady to máte, skeptici.

Tiché místo je pořád jedním z největších hitů roku. Film spadl ve třetím víkendu o 34 % a s 22 miliony pořád zvládne první příčku kasovního žebříčku. Po 17 dnech jsme na obscénních 132 milionech v Americe a režisér John Krasinski by se určitě rád dostal mezi nejúspěšnější původní filmy všech dob. Jen porovnávání s horory mu rozhodně nestačí, protože s dalšími 60 miliony by sesadil Interstellar (189 milionů v USA) a stal se tak nejlepším originálem od dob Gravitace, která to dotáhla v Americe na 274 milionů. Uvidíme, jak si film (který má celosvětově už 207 milionů) poradí příští víkend s Avengers: Infinity War, každopádně tohle si Jordan Peele (Uteč - 175 milionů) a M. Night Shyamalan (Šestý smysl - 293 milionů, Znamení - 228 milionů) rozhodně nebudou chtít nechat líbit.

Rampage Ničitelé zamířili do druhého víkendu s 21 miliony, což je propad 41 %. Film opětovně utržil většinu v sobotu, což ukazuje, že tenhle film absolutně táhnou mladší ročníky. Není divu, protože jde přesně o ten typ akorát akčního a akorát strašidelného blockbusteru. Film je na 66 milionech v Americe a stovku dá, čímž se stane třetím videoherním filmem, který to zvládne po Angry Birds (103 miliony) a Tomb Raiderovi z roku 2001 (131 milionů). Globálně jsme na 283 milionech po dvou týdnech promítání. Příští týden dostanou Ničitelé nasekáno od Thanose, o tom není pochyb, ale kdyby to film nějak přečkal, znovu hlavně díky mladší cílovce, půjde o jednu z největších videoherních adaptací.

Vadí nevadí8 milionů v druhém víkendu a ano, za všechno může Tiché místo. Přesto je aktuálních 31 milionů a 38 milionů celosvětově dostačujících pro pětimilionový Blumhouse horor. Situace se trochu zklidnila u Ready Player One. Warneři by z filmu měli rozhodně víc, kdyby neposlali hned v závěsu Rampage Ničitele, ale vadí to, když je film na 126 milionech v Americe, 200 mega v Číně a 521 milionech globálně? Pochybuji. 

V kinech je pořád Black Panther, takže se příští víkend potká se všemi Avengers. Uvidíme, jestli si fandové dají dvojitou dávku. Se 4,6 miliony jsme na 681 milionech v Americe a 1,324 miliardě úhrnně. Už stačí jenom 9 mega, aby se překonal Poslední z Jediů. To se dá, ne? No, co se určitě nedá je tiché upadání Pacific Rim: Povstání. Film je na tom po všech stránkách hůř než jednička. Celosvětově jsme na 282 milionech, z toho stovka z Číny, kde jednička měla 112 milionů, a 59 milionů v Americe, kde se dalo v roce 2013 alespoň 101 milionů. Ostuda. 

Příští týden Avengers 3. Uvidíme, jestli diváci fakt dorazí, když se tak hromadně rezervovalo. Třeba je odradí nějaká ta průměrná recenze.

Zdroj: Forbes

Superpoldové

18.01.2001 | USA
Komedie, Krimi, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Nejdřív Superpoldové, potom superhrdinové | Fandíme filmu Box Office: Nejdřív Superpoldové, potom superhrdinové | Fandíme filmu Box Office: Nejdřív Superpoldové, potom superhrdinové | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest