James Cameron mluví o Avatarovi 2 a 3

James Cameron mluví o Avatarovi 2 a 3 | Fandíme filmu
Co všechno můžeme od filmů očekávat? A v jaké fázi je momentálně jejich příprava?

O Avatarovi se toho už napsalo dost a dost. James Cameron zkrátka po dlouhé režijní pauze natočil film, ze kterého se stala celospolečenská událost. Kromě jiného se také jednalo o nejvýdělečnější film všech dob, takže Železný Jim už pilně kutí pokračování. A ne jedno. Cameron má v plánu natočit druhý a třetí díl a oba filmy uvést v horizontu příštích čtyř let. Ze sequelů se tak stala režisérova hlavní priorita, což těsně po premiéře jedničky možná nezamýšlel ani on sám. Už delší dobu je známo, že náplň Avatara 2 bude tentokrát místo deštného pralesa tvořit oceán na Pandoře. U třetího dílu poté Jim nevylučuje, že by se rád podíval i na jiné měsíce v souhvězdí Alpha Centauri AB než na Pandoru, ale v obou filmech budeme každopádně opět sledovat osudy Jakea a Neytiri. Hlavouni u Foxů se už teď ohánějí tím, že Cameron celou story v jedničce jen lehce nakousnul a že teprve v dalších dílech uvidíme tu pravou prvotřídní podívanou. Jestli mají pravdu, poznáme až docela za dlouho, nicméně fakt, že chce režisér v dalších dílech prozkoumat i další zákoutí Pandory, naznačuje, že chce divákům připravit opravdu komplexní zážitek.

Vzhledem k tomu, že se Avatar dočká celkem dvou pokračování, mluví se v podstatě už od jejich oznámení o trilogii. Cameron se tomuto výrazu ale vyhýbá: "Nebude se jednat o trilogii (tedy že by na sebe jednotlivé díly přímo navazovaly), ale spíše o takový příběhový oblouk, který se potáhne přes tři filmy a bude obsahovat stejné ústřední postavy." Jim dále také přiznal, že momentálně pracuje na scénářích k oběma filmům, a to z poměrně prostého důvodu: "Avatara 2 a 3 budeme točit hned za sebou, jednoduše pro to, aby se stihla data premiér filmů. A zatímco já píšu scénáře, velká část produkčního týmu pracuje především na nových technologických věcech. Vytváříme nový software a především nové techniky animace postav. Na Mannhattan Beach (kde preprodukční práce probíhají) už všechno běží v plném proudu." Režisér též v novém rozhovoru dodal, že kromě ústřední dvojce chce do filmu vrátit i ostatní postavy, které v jedničce přežily.

Cameron se nezapomněl zmínit i o vysokých očekáváních, která jsou s pokračováními spojená: "Víte, vždycky jsou nějaká očekávání, já sám jsem se s tím musel vypořádat u druhého Terminátora. Než jsem ten film natočil, každý se na něj pořád ptal. Momentálně mi jde o to, prostě se na Pandoru vrátit, nemyslím na žádné ocenění nebo pózy na červeném koberci. Příprava filmu je zkrátka samostatný proces, takže nepřemýšlím, co bude po premiéře, prostě se zabývám jednotlivými postavami ve scénáři a všechno ostatní jde stranou." Uvidíme, jak všechna tato slova přetaví Jim do výsledného filmu, jestli ale předvede podobnou sequelovou parádu jako u vzpomínaného Terminátora, můžeme se jistě těšit. Avatar 2 má premiéru v prosinci 2014, trojka potom o rok později.

Avatar 2

18.12.2020 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest