The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer

The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu
Alacran Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Terry Gilliam po tomhle filmu dlouho toužil a nakonec se dočkal. Seznamte se s Jonathanem Prycem, Adamem Driverem a jejich fiktivním světem.

The Man Who Killed Don Quixote platí za synonymum prokletého filmu. Režisér a scenárista Terry Gilliam začal plánovat snímek už v 90. letech minulého století, v roce 1998 jej oznámil před veřejností a v roce 2000 začal poprvé točit. A pak to přišlo. Nebylo dořešené financování, kulisy zaplavila povodeň, představitel hlavní role onemocněl, natáčení se nepovedlo pojistit a následně se projekt úplně rozpadl. Vznikl pouze dokument Ztracen v La Mancha, který celou eskapádu popisuje. Několikrát to už už vypadalo, že se bude točit, ale definitivně se to povedlo až v roce 2017.

Teď se objevil první trailer, který si můžete pustit na konci článku. Upoutávka ukazuje rozkošnicky zasněnou vizi muže, který možná nemá všech pět pohromadě, ale nechybí mu velké ideály, chuť pro dobrodružství a odvaha. Trailer nepostrádá smysl pro humor a lyrický střih záběrů v kombinaci s výtečně zvolenou doprovodnou hudbou slibují hodně specifický zážitek, který by mohl nadchnout snílky, příznivce příběhů v příběhu i milovníky neortodoxních filmů, které vás chtějí trochu provokovat a hladit proti srsti. Hranice fantazie s realitou se budou očividně stírat, což pro některé diváky může být okouzlující, pro jiné frutrující.

The Man Who Killed Don Quixote pojednává o pomýleném staříkovi (Jonathan Pryce), který je přesvědčený, že je Don Quijote. Tobyho (Adam Driver) z reklamní agentury si splete za věrného panoše Sancho Panzu. Dvojice se vydá na bizarní cestu, na které se jí současnost mění před očima v magické 17. století. Toby stejně jako sám nechvalně proslulý rytíř začíná být pohlcený iluzorním světem a nedokáže oddělit sen od reality. Příběh vrcholí fantasmagorickým a emocionálním finále, ve kterém Toby převezme Quijotovu pochodeň.

Dále hrají Olga Kurylenko a Stellan Skarsgård. Režíroval Terry Gilliam, který napsal společně s Tonym Grisonim scénář. S premiérou se předběžně počítá na květnový festival v Cannes.

Galerie: 7

The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu The Man Who Killed Don Quixote: Po 18 letech dorazil trailer | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu