Talisman: Steven Spielberg dohlédne, aby se brzy točilo

Talisman: Steven Spielberg dohlédne, aby se brzy točilo | Fandíme filmu
Spielberg chce za každou cenu v kinech vidět příběh zrcadlové Ameriky, do které umí procházet mladý hrdina na nebezpečné výpravě.

Během rozhovoru magazínu EW se Stephenem Kingem a Stevenem Spielbergem došlo také na téma románu Talisman. King řekl, že Spielberg několikrát málem začal točit a o realizaci filmové adaptace se často diskutovalo. Sám Spielberg následně dodal, že vnímá, že v blízké budoucnosti bude pro oba adaptace Talismanu jejich vzájemně nejplodnější spoluprací. Studio Universal pro něj už v roce 1982 zakoupilo práva (což je lehce matoucí tvrzení – kniha vyšla o dva roky později), aby filmovou verzi nemohl zrealizovat nikdo jiný. Spielberg doufá, že snímek vznikne v několika následujících letech a dodává, že to nemusí nutně znamenat, že film sám zrežíruje. Avšak posledních 35 měl chuť jej vidět v kině a tak dohlédne na to, aby se točilo.

Román Stephen King napsal v roce 1984 společně s Peterem Straubem, dalším populárním hororovým autorem. Tradičně rozsáhlý román pojednává o Jacku Sawyerovi, chlapci, který putuje napříč Spojenými státy, aby zachránil svoji matku před rakovinou. Příběh je ozvláštněný tím, že paralelně s USA existují ještě tzv. Teritoria, určitá pokroucená paralelní dimenze, kde všechno dostává poněkud temnější nádech. Chlapec mezi oběma realitami dokáže přeskakovat, takže řešení řady peripetií nabírá patřičnou šťávu.

Loni na podzim jsme se dozvěděli, že scénář filmové adaptace píše Josh Boone, který je známý především jako režisér snímku Hvězdy nám nepřály a scenárista a režisér X-Men: New Mutants, kteří si letos projdou přetáčkami a režiséra zřejmě ještě dost zaměstnají.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu