Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu

Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Oscarový režisér tváře vody bude i nadále podporovat svá oblíbená monstra, ve všech možných i nemožných formách.

Guillermo del Toro patřil dlouhá léta v Hollywoodu tak trochu za otloukánka, kterému osud neustále hází klacky pod nohy. Tvůrce, který zjevně přetéká nápady, přišel o celou řadu projektů, do kterých marně investoval svou energii. Možná už si ani nevzpomenete, ale del Toro měl původně točit Hobita. Začal na něm pracovat v roce 2008, avšak v roce 2010 se pořád netočilo, kvůli produkčním průtahům a finančním potížím studia MGM, a tak Guillermo projekt opustil. Následně měl točit Lovecroftovo V horách šílenství, ale jen dva měsíce před začátkem produkce byl v roce 2011 projekt pozastaven, když se studio nedokázalo s režisérem dohodnout na výši rozpočtu a přístupnosti. Následně vyšel Prometheus se spoustou příbuzných motivů a projekt byl odložen k ledu na neurčito. Guillermo stvořil svět Pacific Rim, ale přípravy pokračování opustil po tvůrčích neshodách se studiem. Podobně to dopadlo s Justice League Dark. Realizace se nikdy nedočkal Disneyho horor Haunted Mansion. A aby toho nebylo málo, tak žádný Guillermův film od Faunova Labyrintu z roku 2006 se nesetkal s úplně pozitivním přijetím, jak po komerční, tak po kritické stránce.

Loni nicméně del Toro uvedl do kin Tvář vody a ta se setkala s fenomenálním úspěchem. Recenze byly pozitivní, při rozpočtu 19 milionů film utržil desetinásobek a ještě přinesl studiu Fox Searchlight (odnož studia Fox) prestiž v podobě 13 oscarových nominací a celkem čtyř proměněných sošek, včetně té za režii pro del Tora a té za nejlepší film. Není tak divu, že si chce Searchlight pojistit s del Torem další spolupráci.

Studio s Guillermem podepsalo obecnou smlouvu o spolupráci, podle které bude rodilý Mexičan pro Searchlight psát, produkovat a popřípadě i režírovat další filmy. Zároveň studio spouští novou značku, pod kterou hodlá vydávat hororové, science fiction a fantasy filmy. A to včetně těch, které připraví právě del Toro. Režisér si pochvaluje, že po dlouhém hledání konečně našel společnost, která mu rozumí, důvěřuje mu a umožní mu to, co chtěl dělat vždycky – tedy tvrdě pracovat s vidinou konkrétního výsledku. Del Toro se těší na spolupráci na vlastních projektech i na společné hledání nových talentů.

Prezidenti Searchlight si pochvalují Guillermovo nadání, vášeň a ochotu podporovat ostatní umělce. Společně hodlají v rámci nové značky přinášet žánrovou tvorbu té nejvyšší kvality, vyhledávat dosud neobjevené umělce a dosud neoslovené diváky.

Jako první vzniká v rámci nové značky nadpřirozený thriller Antlers (Parohy), který pojednává o učiteli základní školy, který k sobě domů vezme ztrápeného žáka, který ukrývá tajemné rodinné tajemství se smrtícími následky. Del Toro film produkuje, režíruje Scott Cooper (Crazy Heart, Pryč od pece, Black Mass: Špinavá hra, Hostiles) a scénář napsali nováček Henry Chaisson a Nick Antosca, který je podepsaný pod Les sebevrahů, pod řadu epizod seriálu Hannibal, ale především pod seriál Channel Zero, který je často označován jako možná vůbec nejstrašidelnější TV seriál vůbec.

Zdroje: THR, Deadline

Galerie: 10

Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu Guillermo del Toro bude součástí nové hororové divize Foxu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest