Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou

Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zdá se, že Warcraft byl pro svou složitou pozici uprostřed celé řady společností od začátku odsouzený k nezdaru.

Warcraft už je vlastně dávnou historií, nicméně díky tomu, že režisér Duncan Jones momentálně propaguje svůj další film, se k adaptaci populární videoherní série znovu obrací pozornost. Před časem Jones mluvil o budoucnosti série, v jiném rozhovoru se vrátil k tomu, jak vznikal předloňský film.

Jones byl dotázaný, zda by ještě někdy chtěl točit velký studiový film. Jones připustil, že pokud ano, tak jedině v případě, že by šlo o začátek nějaké úplně nové frančízy. Pokud by měl vycházet z již existujícího materiálu, tak nabídku raději odmítne - víc ho baví vymýšlet něco nového. Co je ale nejdůležitější, kdyby taková situace ještě někdy v budoucnu nastala, je podle něj potřeba dopředu víc komunikovat o tom, co všichni od projektu vlastně čekají a pevně se dohodnout na společném směru.

Warcraft s sebou podle Jonese přinesl naprosto specifickou situaci. Už z podstaty projektu do příprav filmu mluvilo až příliš mnoho lidí. Blizzard je společnost, která ročně vydělává miliardu dolarů jen na svých hrách. Film pro ně byl jen kapkou v moři, nebyl prioritou. Svým zaměstnancům můžou zaplatit díky hrám, ne díky filmům. Proto ve finále musel film sloužit hrám a nemohl být úplně samostatnou, svébytnou entitou. Navíc se do projektu míchala celá řada studií. Produkční společnost Legendary Pictures byla nejprve součástí Warneru, pak se přesunula pod Universal. A pak Legendary koupila čínská společnost Wanda. Během toho se pokaždé měnil producent filmu a vlastně to celé bylo pro tvůrce diplomatické peklo.

Nu...když se tím vším probíráte, tak vlastně nakonec Warcraft dopadl ještě docela dobře, co myslíte?

Zdroj: Coming Soon

Warcraft: První střet

10.06.2016 | USA, Kanada, Čína, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu Warcraft: Film nebyl pro Blizzard prioritou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu