Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka

Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Mark Hamill ani Andy Serkis by neváhali s dalším návratem, John Williams u série naopak chce končit. Domhnall Gleeson věří, že Abrams překvapí.

Natáčení Star Wars: Epizody IX začne letos v červenci, jak potvrdil John Boyega, představitel Finna. Boyega momentálně propaguje Pacific Rim 2, ale především aktuálně vychází na Blu-ray Poslední z Jediů, takže příležitostí ke sdílnosti měla celá řada herců.

Ale ještě na chvíli zpátky k Boyegovi. Ten uvedl, že je přesvědčený o tom, že v devítce uvidíme celoplošnou válku, i když vzápětí připouští, že scénář filmu ještě nečetl a žádné podrobnosti o ději nezná. V tuhle chvíli má John dovolenou, ale přiznává, že už dostal od Lucasfilmu pokyn, aby se vrátil k tréninku. Ten by se mohl hodit, pokud by se splnilo jeho zbožné přání – herec pevně doufá, že na něj v Epizodě IX čeká nějaká delší soubojová scéna než ta v Posledním z Jediů, kde při zápolení s Phasmou (Gwendoline Christie) stačilo pár máchnutí zbraní a bylo po všem.

Po všem je v případě Lukea Skywalkera. Mark Hamill připouští, že nejdřív škemral, aby mohl umřít až v Epizodě IX, ale rychle pochopil, že Lukeovo sebeobětování do příběhu Posledního z Jediů skvěle zapadá a s osudem se smířil. Původně vůbec nepočítal s tím, že by se ke Star Wars ještě někdy dostal, takže i jeden film navíc byl darem. A jestli by se k roli vrátil? Okamžitě, Hvězdné války jsou radost. Jestli někdo dokážeme přesvědčit režiséra J.J. Abramse, máme to určitě udělat.

S chutí by se vrátil i Andy Serkis, jehož nejvyšší vůdce Snoke také zemřel v Epizodě VIII. Andy také souhlasí s tím, že skon jeho postavy filmu perfektně posloužil, ale kdyby byla nějaká cesta, jak se k roli vrátit, udělal by to.

Kdo to do budoucna vidí s návratem bledě, je John Williams. Epizodu IX by podle všeho hudbou doprovodit měl a už se na to těší. Devítka je však podle něj hezké kulaté číslo a je na čase, aby se sérií následně rozloučil. Williams také uvedl, že v Epizodě IX by měli být odhaleni rodiče Rey. Nevěří tomu, že jí Kylo Ren (Adam Driver) říkal pravdu, když tvrdil, že je dcerou někoho zcela bezvýznamného. Nezdá se však, že John o filmu věděl cokoliv konkrétního, jde o jeho osobní spekulaci. A samotná představitelka Rey Daisy Ridley? Ta v posledním rozhovoru uvedla akorát to, že o filmu neví naprosto vůbec nic.

O něco konkrétnější výhled na Epizodu IX nabízí Rian Johnson, režisér a scenárista Posledního z Jediů. V tom Rey na planetě Ahch-To má dostat od Lukea Skywalkera celkem tři lekce. Viděli jsme pouze dvě. V jedné vystřižené scéně na Blu-ray je sice ukázané, že výcvik pokračoval dál, nicméně i v téhle verzi, i ve verzi pro kina, šlo podle Riana Johnsona vždycky jen o to ukázat, že Rey už má Lukea dost, má pocit, že s ním ztratila moc času a předčasně výcvik ukončí. To podle Johnsona jen a jen otevírá další možnosti pro J.J. Abramse. Když se bude chtít k tématu lekcí jakýmkoliv způsobem vrátit, má naprosto volné ruce.

Tahle nepředvídatelnost se na Posledním z Jediů hrozně líbila Domhnallu Gleesonovi, představiteli generála Huxe. Vůbec nečekal, že jeho postava bude v osmičce tak komediální, ale hrozně si to užil. Nemá představu o tom, jakým způsobem jej využije v devátém filmu J.J. Abrams (pokud jej vůbec využije), ale doufá, že ke komediální poloze společně vrátí a ať už se bude dít cokoliv, tak nepochybuje o tom, že bude Abrams při psaní devítky stejně nepředvídatelný, jako Johnson.

Na závěr J.J. Abrams uvádí komediální skeč o příštích Star Wars, osobně se však domnívám, že není příliš vydařený:

Datum premiéry Star Wars: Epizody IX je stanovené na 19.12. 2019. Scénář napsali J.J. Abrams a Chris Terrio, Abrams bude režírovat.

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle Boyegy přijde celoplošná válka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest