Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu

Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Avengers 3 a 4 budou hodně rozdílné filmy. Infinity War nabídne hororové pasáže a klidně by se mohla jmenovat "Thanos", protože je vyprávěná z jeho pohledu.

Dalším médiem, které dostalo od Marvelu exkluzivní nálož novinek k Avengers: Infinity War, je britský magazín Empire. Z jeho nového čísla jsme zatím mohli vidět fotky, teď pro vás máme také všechny zajímavosti, které článek odhalil. Znovu zdůrazňujeme, že zásadní zvraty zůstávají utajeny, ale Marvel odhaluje čím dál tím víc podrobností o struktuře filmu, takže si sami přeberte, jestli máte odvahu číst dál.

Thanos (Josh Brolin) je podle režisérů Joa a Anthonyho Russoových opravdová síla přírody. Je silnější než Hulk (Mark Ruffalo) a duševně je daleko rozvinutější než kdokoliv z hrdinů. Je to dobyvatel světů a nemá žádnou slabinu. Film je vyprávěný z Thanosova úhlu pohledu. Je to hlavní postava. Film by se klidně mohl jmenovat Avengers: Thanos. Na konci titulků máme odcházet a být otřesení tím, jak je Thanos strašlivý. To je možné jen díky skvělému výkonu Joshe Brolina, kterého chválí kolegové Tom Holland i Robert Downey Jr., které dokázal vyvést z míry, i když byl na place v legračním motion capture obleku a jeho podoba vznikla až v postprodukci. Režiséři také znovu zdůrazňují, že postavy budou umírat, protože musí být jasné, co je v sázce, a že jsme v posledních kapitolách aktuálního příběhu.

Thanos na svoje řádění nebude sám. Empire potvrzuje, že v úvodu jeho poskoci Proxima Midnight a Corvus Glaive zamíří do Skotska, aby tam polapili Visiona (Paul Bettany). Jemu i Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) dají pořádně zabrat a dvojici zachrání teprve příjezd Captaina Ameriky (Chris Evans), Black Widow (Scarlett Johansson) a Falcona (Anthony Mackie). Pasáž je vystavěná jako horor a obecně by měla mít každá část filmu trochu jiné pojetí, většinou v závislosti na tom, jaké postavy se ve scéně objevují.

Druhá půlka Černého řádu, Cull Obsidian a Ebony Maw zaútočí na New York a jsou to právě oni, kdo přiletí z obří lodí ve tvaru písmene Q. Tony Stark si z nich také hned bude dělat legraci, že tam parkovat vážně nemůžou. Bruce Banner se nedokáže přeměnit v Hulka, protože má strach, že by jím už mohl zůstat na věky, a tak bude tahle bitva hlavně na Tonym a Doctoru Strangeovi. Jeho představitel Benedict Cumberbatch říká, že mimozemšťané do New Yorku přiletěli pro něj a pro jeho kámen nekonečna, který se ukrývá v amuletu na jeho krku. Tahle akční scéna má mít ohromné měřítko.

Russoovi připouštějí, že připravit scénář filmu byl pořádný porod. Asi pět nebo šest měsíců jenom hledali vypravěčskou strukturu, protože vymyslet příběh o šesti MacGuffinech (označení, které se v Hollywoodu používá pro klíčové artefakty, kolem kterých se film točí) nebyla žádná legrace. Režiséři také znovu zdůrazňují, že Avengers 3 a 4 nejsou jeden film rozdělený na dvě části. Každý z obou filmů je samostatný a specifický. Infinity War je popisována jako heist movie (lupičská akce), zato Avengers 4 budou pojatí úplně jinak. Je to film s velkým otazníkem a bude daleko víc pojatý jako epické dobrodružství v klasickém slova smyslu, s obřím emocionálním nábojem, ve kterém mohou hrdinové strašně moc ztratit. Tvůrci také ještě jednou popírají, že by se ve snímku mělo cestovat časem a znovu odkazují fanoušky k Civil War, kde Tony Stark používal zařízení pro virtuální simulaci vzpomínek.

Na závěr ještě jeden rozhovor s natáčení, tentokrát se Sebastianem Stanem (Bucky). A nezapomeňte kouknout do galerie na sadu obálek časopisu Empire, s většinou hlavních hrdinů.

Avengers: Infinity War završují bezprecedentní desetiletou cestu filmovým světem Marvelu. Na plátna přinesou ultimátní a tu nejvíc smrtící bitvu všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musejí být ochotni obětovat úplně všechno, aby se pokusili zastavit mocného Thanose, než jeho prudký útok, provázený ruinami a zkázou, ukončí celý vesmír. Režírují Anthony a Joe Russoovi, produkuje Kevin Feige. Scénář napsali Christopher Markus a Stephen McFeely.

V hlavních rolích hrají Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Sebastian Stan, Tom Holland, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Benedict Wong, Zoe Saldana, Karen Gillan, Vin Diesel, Dave Bautista, Bradley Cooper, Pom Klementieff, Benicio Del Toro, Don Cheadle, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Gwyneth Paltrow, Winston Duke, Letitia Wright, Jon Favreau, Danai Gurira, Sean Gunn, Terry Notary a mnozí další.

Datum premiéry je stanoveno v Česku a na Slovensku na 26. 4. 2018.

Zdroje: CBM, Empire I, II, III

Avengers: Infinity War

27.04.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu Avengers 4 budou epické dobrodružství v klasickém slova smyslu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest