Box Office: Lara Croft bez větších pokladů

Box Office: Lara Croft bez větších pokladů | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit další 3 obrázky
Restart Tomb Raidera si získal diváky v Číně. Amerika naopak vzpomíná na staré dobré časy Angeliny. Black Panther dál vede.

V roce 2003 bylo 21 milionů Kolébky života debut, který pohřbil tehdejší Laru Croft s Angelinou Jolie. Nový Tomb Raider vycházející pro novou generaci z nové generace her startuje s 23 miliony. Úplně první Lara Croft z roku 2001 utržila 47 mega a v tomhle srovnání to vypadá, že si dá značka zase na pár let oraz.

Alicia Vikander si alespoň tímhle filmem nijak nepošramotila kariéru, protože kritici se obecně shodnou, že v tom origin balastu je Alicia tím  nejlepším na filmu. Ačkoli je americký start dost nuzný, film úplně zazdít do hrobky nemůžeme, protože nadějně vypadá 41milionový debut v Číně a dosavadních 126 mega globálně. MGM a Warneři za to všechno zaplatili docela rozumných 90 milionů, tak jsem zvědavý, jak se s dalšími plány popasují, protože diváci z kin obecně neodcházeli extra natěšení na další díly, což ukazuje Béčkové skóre od dospělých a maximálně A- od dětí. Potenciální výdrži a lepším tržbám by mohl napomoct fakt, že půjde o jediný film s ženskou hrdinkou až někdy do Úžasňákových 2. Teď ale čekejte v rámci klasických předpovědí tak maximálně 70 milionů z Ameriky. 

Dost naopak zazářily menší novinky. I Can Only Imagine je biografický kousek od Lionsgate. Po její Chatrči jde o další film s křesťanským tématem, tento je navíc založený na populární rockové písničce pro věřící. Debut se zastavil na silných 17 milionech a diváci odcházeli podle CinemaScore z kin hodně spokojení. Takováhle premiéra tu doposud nebyla a s investicí pouhých 7 milionů Lionsgate okamžitě opanovala subžánr, kterému doposud dominovali v Sony.

V roce 2018 jsme se také konečně dočkali romantické komedie pro náctileté, ve které je hlavní postava gay. Film Love, Simon nasazují Foxové a nalili do něj 17 milionů. Hodně si pomohli bleskovými předpremiérami minulou sobotu, což diváky navnadilo a také valně odcházejí z kin spokojení. Debut je ale průměrných 11,5 milionů. Tohle mohlo prorazit možná trochu víc, ale i tak se všechno v pohodě zaplatí. 

Focus Features potom vyplivly do osmistovky kin sedmdesátkový thriller Operace Entebbe s Rosamund Pike a Danielem Brühlem. Nulová šuškanda, zanedbatelný marketing a nijaké recenze dávají filmu 1,6 milion. V kinech tohle bude maximálně dva týdny.

Po páté v řadě je jedničkou Black Panther, tentokrát s 27 miliony. Od Avatara tu nebyl film, který by vyhrál víkend pětkrát za sebou. Po měsíci v amerických kinech je marvelovka na 605 milionech a během příštího týdne překoná Avengers (623 mega), aby se stala největší komiksovkou všech dob. Jediný film, který má šanci tuhle metu překonat, jsou Avengers: Infinity War, kteří teď fungují skoro jako glorifikovaný sequel Black Panthera a není tedy divu, že v pátek praskly ve švech oficiální předprodeje vstupenek. Film se sice totálně zřítil v Číně, ale alespoň tam utržil doposud 96 milionů s 67 milionovým debutem, což je pořád největší premiéra ze zahraničního teritoria. Tyhle desetimiliony jsou ale úplně fuk, když máte globálně 1,18 miliardy. Stejně jako v USA snímek předběhne Avengers, tak mezinárodně už stačil pokořit Captaina Ameriku: Civil War, který utržil "jenom" 1,15 miliardy. Nereálné není ani to, že film přeskočí Iron Mana 3 (1,21 miliardy) a stane se globálně třetí nejúspěšnější marvelovkou, hned za dvěma díly Avengers. Bez zajímavosti není ani to, že film pravděpodobně vydělá Marvelu daleko víc než Avengers s většími tržbami nebo Civil War s podobnými tržbami, protože obsazení nemá tak lukrativní smlouvy a tak velké podíly ze zisku, a protože daleko větší část tržeb přišla z USA, kde Marvel dostane z každé prodané vstupenky větší část peněz.

Naposledy bychom dnes mohli zmínit Největšího showmana, který ještě stihl utržit 1,1 milionu než dorazí v úterý na digitální platformy. Muzikál to nakonec dotáhl na 170 mega v Americe a čtyřstovku globálně. V pasti času spadlo přesně o polovinu na 16,5 milionů. V Americe tedy má 61 mega po deseti dnech a globálně 71 milionů. Bohužel tohle fantasy s Oprah Winfrey stálo lehce přes stovku a bude to mít těžké. Oni 2: Noční kořist mají ve druhém víkendu 5,3 milionů a 19 mega doposud. Na hororový sequel relativně dobré. Rudá volavka má ve třetím víkendu 4 miliony a v Americe konečně dosáhla na 40 mega. Škoda, že film nestartoval trochu silněji, pořád má ale tohle dost dlouhé a nekompromisní špionážní drama 94 mega globálně. Nejlepší trvalkou tak je pořád Noční hra, nová komediální klasika, která už sedí na 54 milionech a 85 mega globálně. V Americe je to aktuálně trojnásobek debutového víkendu, celosvětově se to možná dotáhne na trojnásobek rozpočtu.

Zdroje: Deadline, Forbes

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Lara Croft bez větších pokladů | Fandíme filmu Box Office: Lara Croft bez větších pokladů | Fandíme filmu Box Office: Lara Croft bez větších pokladů | Fandíme filmu Box Office: Lara Croft bez větších pokladů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest