Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2

Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2 | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Captain Marvel se chce inspirovat akčními filmy 90. let, bude prvním superhrdinou, kterého kdy Nick Fury potkal.

Marvel skrz magazín EW aktuálně odhaluje řadu novinek o Avengers: Infinity War, šéf studia Kevin Feige však zabrousil také na téma Captain Marvel. Snímek je zasazený do 90. let a prozkoumat období před tím, než Nick Fury (Samuel L. Jackson) zjistil, že jsou na světě jiní hrdinové a na světě se dějí bláznivé věci. (Což si celkem protiřečí se skutečností, že se S.H.I.E.L.D. setkával s šílenými věcmi léta a spolupracoval s ním také Ant-Man, ale budiž, to v tuhle chvíli nechme stranou).

Když poprvé potkáme Nicka Fury v Iron Manovi 1, tak Starkovi říká, že je součástí širšího světa, jen to zatím neví. Příběh Captain Marvel se odehrává v časech, kdy ještě ani Fury nevěděl, že je součástí většího světa. Carol Danvers (Brie Larson) byla první superhrdinkou, kterou Fury potkal. Zasazení snímku do daného období přispělo také k tomu, že je inspirovaný akčními filmu 90. let. Feige konkrétně zmiňuje pouliční souboje a honičky z Terminátora 2, ty jsou určitě velkou inspirací, i když se většina filmu odehrává ve vesmíru.

A pak jsou tu ještě fotky Samuela L. Jacksona z maskérny, kde mu dělají odlitek obličeje (najdete je dole v galerii). Slouží potřebám digitálních trikařů? Nebo snad pro potřeby scény, kde se bude natáčet zranění Furyho oka? (Fury bude alespoň po část příběhu mít ještě obě dvě oči). Nebo vidíme v přímém přenosu práci na vytvoření Furyho dvojníka? Přeci jen jsou součástí filmu mimozemšťané Skrullové, kteří jsou proslulí tím, že na sebe dovedou brát podobu jiných osob. Takže co myslíte? Uvidíme Furyho dvakrát?

V komiksech byla Carol Danvers agentkou CIA či bojovou pilotkou americké armády, vždy dokázala držet krok v profesích dominovaných muži. Nadpřirozené schopnosti získala, když mimozemšťanovi z rasy Kree jménem Mar-vell (tehdy pro pozemšťany známý jako Captain Marvel) pomáhala v boji s nebezpečným protivníkem. Vlivem protivníkova záření Carol absorbovala část Mar-vellovy genetické podstaty a kombinací lidské a kreeské DNA získala unikátní sadu nadlidských schopností. V komiksech má nadlidskou sílu, pohybuje se nadzvukovou rychlostí, létá, je neúnavná, běžnými prostředky nezranitelná, rychle se hojí, vystřeluje silné energetické výboje a vnímá kosmiské energie. Jedná se jednu z vůbec nejmocnějších ženských superhrdinek. Řadu let působila jako Ms. Marvel, před nedávnem však přejala identitu svého mentora a stala se novou Captain Marvel.

Scénář napsaly Nicole Perlman, Meg LeFauve a Geneva Robertson-Dworet, hlavní roli hraje Brie Larson, dále se objeví Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Jude Law, Gemma Chan a DeWanda Wise. Děj filmu bude zasazený do 90. let minulého století a budou v něm figurovat mimozemští Skrullové. Premiéra je stanovená na 8. 3. 2019.

Zdroje: EW, Samuel L. Jackson

Captain Marvel

08.03.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 4

Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2 | Fandíme filmu Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2 | Fandíme filmu Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2 | Fandíme filmu Captain Marvel chce mít akci ala Terminátor 2 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest