2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála"

2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála" | Fandíme filmu
Buena Vista Pictures Distribution
Zobrazit další 3 obrázky
Michael Bay chystá dva nové filmy. Jeden má být mixem Skály se Suicide Squad, druhým je velkolepá sci-fi Robopocalypse.

Nedávno se mluvilo o tom, že Michael Bay zvažuje natáčení komiksovky Lobo. To si ale nakonec buď rozmyslel nebo je projekt ještě hodně vzdálená budoucnost. V rychlém sledu si totiž vybral dva úplně jiné projekty. Ještě letos v létě by měl začít točit 6 Underground. To je akční film, o kterém se zatím mnoho neví. Jisté je, že jde o původní námět od scenáristů Deadpoola, Rhetta Reese a Paula Wernicka. Podle prvotních zvěstí se jedná o jakýsi „mix Skály se Sebevražedným oddílem“. Zřejmě bychom tedy měli čekat šestici vytrénovaných borců na jakési misi. Snímek by se měl dostat do kin v létě 2019.

Robopocalypse je projekt podstatně svítivější. Dlouhou dobu na látce pracoval Steven Spielberg, ten se však k natáčení neodhodlal. Scénář Drew Goddarda byl příliš drahý k realizaci, a tak se začínalo s přípravami nanovo, projekt se odkládal a nakonec zmizel v propadlišti dějin. V tehdejší podobě měli hrát hlavní role Chris Hemsworth, Anne Hathaway a Ben Whishaw. Nově by tedy měl román Daniel H. Wilsona přivést na plátna Michael Bay, který by měl začít točit v roce 2019, po dokončení 6 Underground. Zajímavostí je, že před lety Spielberg zvažoval, že první Transformers natočí sám, nakonec je produkoval a zrežíroval je Bay. Robopocalypse teď dopadne podobně. Otázka je, zda ještě dokáže Michael s roboty předvést něco nového.

O knižní předloze synopse českého vydání praví: V ne příliš vzdálené budoucnosti se vyspělé technologie řídící svět lidí obrátí proti svým stvořitelům. Za pomoci superinteligentního stroje zvaného Archos se jim podaří téměř kompletně vyhladit lidstvo; ti, co přežili, však ukryti chystají odvetu… Sci-fi technothriller o zoufalém boji člověka proti vzpouře strojů – zdá se to jako otřepané téma, Daniel H. Wilson, původním povoláním inženýr robotiky, ho však dokázal zpracovat lákavě a originálně, napínavě, drsně a zároveň humorně.

Který ze dvou projektů vás láká víc?

Zdroje: Variety I, II, III, IV

Galerie: 4

2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála" | Fandíme filmu 2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála" | Fandíme filmu 2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála" | Fandíme filmu 2x Michael Bay: Náhrada za Spielberga a "nová Skála" | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest