Box Office: Největší showman Panther

Box Office: Největší showman Panther | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 3 obrázky
Marvel nevěří vlastním očím, jaká čísla mu z Wakandy chodí do mailu.

Jedničkou víkendu Black Panther. Žádné překvapení. Film si zajistil druhý nejlepší druhý víkend všech dob se 108 miliony, tedy za Síla se probouzí (149 mega) a těsně nad Jurským světem (106 mega). Marvelovka má během deseti dnů 400 mega, což je taktéž rekordní sprint za 540 miliony Star Wars VII a 404 miliony Jurského světa. Propad 46 % Marvel taky doposud nezažil, rekord zatím držel první Thor se 47 % a první Iron Man se 49 %. Wonder Woman od DC, ale zase šla jen o mínus 43 %. Drobné rekordy sbíral snímek v průběhu týdne, kdy porážel tržby ostatních marvelovek v rámci úspěchu za jednotlivé ne-víkendové dny, nejlepší úvodní týden v rámci Marvelu. Snímek také posunul studio za hranici 14 miliard celkových tržeb, což nadále upevňuje pozici MCU jako nejvýdělečnější série všech dob (na druhém místě jsou Star Wars s necelými 9 miliardami, na třetím místě svět Harryho Pottera s 8 a půl miliardami).

Film má relativně volný prostor, a to skoro měsíc, pokud tedy neberete Rudou volavku a V pasti času jako obří hrozby. Stále jinak čekáme na Japonsko a Čínu, i tak je ale globální ekonomika Wakandy někde nad 700 miliony dolary. Příští víkend by měl film dosáhnout na 900 mega a pak uvidíme, jestli Panther bude nejúspěšnějším sólovým superhrdinou všech dob. (Tuhle pozici drží Iron Man 3 s 1,2 miliardami).

Nejlepší novinkou víkendu je Noční hra. Povedená eRková komedie samozřejmě trpí pod náporem Black Panthera jako všichni ostatní, ale dokázala prorazit s decentními 16,6 miliony. Film dostal na poslední chvíli silný boost od kritiků, kteří chválí povedený koncept a obsazení. Warneři jsou taky s produktem spokojení, jinak by dvojici režisérů nepřiklepli sólového Flashe. Mezinárodně je prozatím utrženo 5 milionů.

Hodně těžké je to pro Annihilation, "stalkerovské" sci-fi od Alexe Garlanda (Ex-Machina) s Natalií Portman, Tessou Thompson a Oscarem Isaacem. Film do globálního nasazení odkoupil od Paramountů Netflix, takže se studiu skoro vrátil 40milionový rozpočet. Netflix dobře věděl, že tohle je ten typ filmu, který bude lepší v Evropě než ve Státech. Podobně jako třeba matka! nebo Příchozí. Každopádně artové sci-fi utržilo při premiérovém víkendu 11 milionů a dostalo od diváků hodnocení C, což je takové to "nevěděli jsme na co jsme šli, protože se to propagovalo jinak". S Rudou volavkou příští víkend bude tohle dospělé drama s ženským obsazením zřejmě pohřbené. Čekejte nějakých 20 - 25 milionů z Ameriky.

Starším filmům samozřejmě vévodí Největší showman, který se v desátém týdnu začal chovat jako normální film a padá o 32 % na 3,4 miliony. V Americe 160 mega, celosvětově někde okolo 360 milionů. Výrazně výdělečná je trilogie Padesát odstínů, která se Svobodou, která je aktuálně na 320 milionech globálně, dosáhla lehce nad 1,2 miliardy. Všechny tři filmy stály 150 milionů + nějaký marketing, takže hodně dobrá investice od Universalu. Králíček Petr je na 71 milionech po 17 dnech a Eastwoodova Paříž 15:17 na 45 milionech globálně. Žádné velké hity, ale alespoň se všechno zaplatí.

Zdroj: Forbes

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Největší showman Panther | Fandíme filmu Box Office: Největší showman Panther | Fandíme filmu Box Office: Největší showman Panther | Fandíme filmu Box Office: Největší showman Panther | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu