Amazing Spider-Man: Proč nakonec vznikl restart?

Amazing Spider-Man: Proč nakonec vznikl restart? | Fandíme filmu
Uvnitř článku navíc další nášup videí v podobě nových klipů a TV spotů a především téměř půlhodinového pohledu za kulisy.

Prometheus úderem čtrvteční půlnoci vstoupil do našich kin a my jsme si tak odbyli další houfně očekávanou premiéru. Podobně zvučným a komerčně přitažlivým počinem by měl být i restart Spider-Mana, jehož se dočkáme už za měsíc. Zatím to však vypadá, že u Sony Pavoučímu muži příliš nevěří, neboť se snaží zásobovat internet hromadou fičur a dalších videí, která snad dostanou Spideyho více do diváckého podvědomí. Zároveň v nich však studio odkryje téměř všechny své trumfy, když nám ukáže takřka polovinu celého filmu. Něco takového jsme tu měli už nedávno a dnes pojedeme na stejné vlně. Sony totiž uvolnilo na internet takřka pětadvacetiminutový souhrn videí, která mapují dění na place. Pohled je to každopádně velmi výživný a zdařile tak doplňuje již dříve vydané featuretty, jež mj. přinášely střípky ze zákulisního dění. Druhý videoseznam se pak soustředí na další představovačku Lizarda, pohled na práci kaskadérů, dva nové klipy a nedávno odvysílané TV spoty. Některé z nich (ty čerstvější) však ale nejsou úplně nejkvalitnější.

Příběh klíčem k restartu?

Ještě zajímavějším materiálem pro vás ale možná bude obsáhlý rozhovor s producenty snímku, který vám nabízíme úplně nejníž. Avi Arad a Matt Tolmach v něm hovoří například o tom, že rozhodnutí pro vznik restartu namísto čtvrtého dílu pramenilo především z toho, že scenáristé nebyli schopni najít dostatečně silný příběh a tím pádem i dobrý důvod pro Tobeyho Maguira a Sama Raimiho, aby v této sérii pokračovali. Záměrem scenáristů byla vlastně idea, která charakterizuje i nadcházející restart - návrat ke kořenům a minulosti Petera Parkera. To však nebylo při poměrně zásadním vývoji (a odrostlejšímu věku) postavy dost dobře možné, proto nakonec padla volba na vyprávění příběhu úplně od začátku.

V něm má být "nový" Parker jistým způsobem hrdina už předtím než získá své schopnosti, nemělo by se teda jednat o nějakého šikanovaného otloukánka. Producenti dále prozradili, že klíčovým emocionálním elementem snímku by měl být právě vztah hlavního hrdiny k vlastním rodičům, neboť režisér se podle jejich slov na tento aspekt velmi soustředil a údajně ho pěkně do hloubky rozpitval. Producenti v neposlední řadě mluvili o věcech, ve kterých se restart liší od původní série. Nezapomněli přitom zmínit odlišné charakterové vlastnosti hlavního hrdiny, jinou hlavní ženskou postavu a především nový styl akčních scén, které kladou důraz na v reálu točenou fyzickou akci s minimem triků. Marc Webb se údajně zasadil o to, že chce mít jak nejlepší technologickou stránku (samozřejmě v čele s triky a 3D), tak co nejlépe odvedenou práci kaskadérů, jež bude mnohem častější než v Raimiho počinech. Vy si rozhovor můžete ve celé své kráse, jak již bylo řečeno, vychutnat níže.

 

Amazing Spider-Man: Pohled za kulisy

Amazing Spider-Man: Klipy, TV spoty, představovačky

Amazing Spider-Man: Rozhovor s producenty

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest