DC Comics chce další filmy dělat pořádně

DC Comics chce další filmy dělat pořádně | Fandíme filmu
Warner tvrdí, že se poučil z chyb (Green Lantern) a chce komiksové filmy svěřit schopným tvůrcům. Komu konkrétně? A jaké superhrdiny můžeme čekat?

Včera jsme se dozvěděli, že Warner přeci jen chystá Justice League. Dnes Variety přichází s doplňujícím článkem, který zkoumá budoucnost filmů na motiv komiksů nakladatelství DC obecně. Krom již zmiňované Justice League, Wonder Woman a Flashe jsou prý také v nejrůznějších fázích vývoje Aquaman, Green Arrow, Lobo, Suicide Squad a Shazam!. Dodávám, že z článku nevyplývá, zda reportér Variety operuje s novou informací, anebo pouze shrnuje projekty, o kterých se ve více či méně vzdálené minulosti spekulovalo.

Studio už prý také řeší, jakým způsobem rebootuje Batmana, až svůj příběh dovypráví Christopher Nolan, což asi nikoho nepřekvapí, nicméně zároveň se údajně zvažuje restart extrémně neúspěšného Green Lanterna! To bych osobně považoval spíš za chybu. Zrovna u téhle postavy asi nikdo není na další origin story zvědavý, navíc Ryan Reynolds byl v roli celkem fajn. Nechme již představenou postavu zazářit v Justice League, a v budoucnu se třeba podaří i nějaké to samostatné dobrodružství.

Neúspěch Green Lanterna však prý studio naučil, že filmy nejde jen tak odfláknout (Koho by to bylo napadlo, že?). Je potřeba je svěřit někomu, kdo dané látce opravdu rozumí a příkladem by Warnerům měl být způsob, jakým se Joss Whedon ukázkově popasoval s Avengers. Pro Marvel je ale klíčový také ředitel Kevin Feige, který na všechny filmy studia osobně dohlíží jako producent a funguje tak jako určitý garant kvality i kontinuity. A do podobné role by podle Variety Warner rád uvrtal Christophera Nolana!

Ten pro studio připravil už dva Batmany se skvělým ohlasem diváků i kritiků, za necelé dva měsíce dodá Batmana třetího a mezitím ještě producentsky dohlíží na Snyderova Muže z oceli. Jeho práce na novém Supermanovi možná zatím není nikterak zřejmá, ale jeho dílem je prý minimálně pozvolná reklamní kampaň, která zatím odhalila pouze logo filmu a jednu jedinou fotku. První teaser bychom snad mohli dostat na letošním Comic Conu.

Není vůbec jisté, jestli by Nolan měl zájem strávit několik příštích let svého života spřádáním komiksových sítí, ale i tak Warner údajně čeká s jakýmkoliv dalším rozhodováním ohledně komiksových filmů na konec července, kdy už bude mít Christopher za sebou premiéru TDKR a bude se tak moct soustředit na další věci. Osobně se mi představa, že by měl Nolan zabíjet většinu svého času dohlížením na filmový DC universe příliš nezamlouvá, raději bych ho viděl pěkně za kamerou, ale na druhou stranu je skvělé slyšet, že Warner konečně pochopil, že úspěch filmu se nedá zařídit někde od jednacího stolu. Je třeba sehnat zručné a kreativní tvůrce, kteří vědí, co je na komiksových předlohách zajímavé a jakým způsobem to ideálně přetlumočit filmovým divákům.

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest