Box Office: 2018: Rok rekordů?

Box Office: 2018: Rok rekordů? | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 3 obrázky
Diváci snad v kinech už i přespávají, jinak se nedají aktuální rekordy vysvětlit.

První novinka víkendu přichází od Lionsgate. Jaume Collet-Serra znovu spojil síly s Liamem Neesonem, tentokrát se vydali do vlaku a je z toho docela tuctový thriller Cizinec ve vlaku s docela tustovým výsledkem 13 milionů. V Americe je ale tentokrát víkend prodloužený kvůli svátku Martina Luthera Kinga, takže to bude dělat ve výsledku 16 milionů. Neesonovy filmy mají svoje diváky a většinou končí s dvojnásobkem debutu, což se v tomhle případě zřejmě stane taky. 

Druhým kouskem je Paddington 2, jehož distribuci převzali po Weinsteinech Warneři. Film startuje s 10 / 14 miliony dolary a globálně už to dotáhl už na 135 mega, takže Warnery by ta třicetimilionová akvizice nemusela úplně mrzet, i když dvojka tak úspěšná jako jednička nebude (25 milionů otvírák a 76 mega na konci jen z USA). 

Poslední novinkou je eRkový thriller Proud Mary s Taraji P. Henson. Film není kdovíjak dobrý a Sony se ho snažili tak trochu pohřbít a nevěnovali mu moc pozornosti. Přesto dokázala hlavní herecká hvězda přilákat pár diváků a film má tak 10 / 12 milionů za víkend. Nový John Wick nebo Atomic Blonde z toho rozhodně nebudou, ale i tak to mohlo být několikanásobně horší.

Kinům stále dominují dva rodinné filmy - Největší showman a Jumanji: Vítejte v džungli! Muzikál s Hugh Jackmanem je aktuálně největší trvalkou všech dob, která startovala ve více než 3000 kinech. Film měl hodně slabý otvírák (8 milionů), to už jsme říkali párkrát, pak ale narostl a ve čtvrtém víkendu dokonce padá o pouhých 14 % oproti tomu předchozímu a končí s necelými 12 miliony, v prodlouženém víkendu se 14,5 miliony. Film je na 97 milionech v USA a nadcházející týden tedy v USA překročí stovku. Z mezinárodních trhů stačila připutovat stovka už teď. Dwayne Johnson a spol. jsou tento víkend znovu jedničkou s 27 miliony, respektive 33 miliony za prodloužený víkend. Globálně skvělých 667 milionů se solidními 40 mega čerstvě z Číny.

Výtečně startují v širokém nasazení Akta Pentagon: Skrytá válka, která doposud nasbírala především od filmových fajnšmekrů 4,2 miliony v limitovaném nasazení. Spielbergovo drama si ale může připsat dalších 18,6 milionů od mainstreamového diváctva, s pondělkem 22,2 milionů. Jasná známka pro Akademii, aby si film připsala na seznam, každopádně Meryl Streep by se do nominace zřejmě dostala tak či tak. Film má lepší start než Most špiónů (15,3 milionů) a srovnatelný otvírák jako více profláklý Lincoln (20 milionů). 

Star Wars: Poslední z Jediů to konečně dotahují k nejúspěšnějšímu filmu roku 2017, když díky aktuálním 11 milionům z Ameriky, překračují o jeden milion globální tržbu Krásky a zvířete, tedy 1 miliardu a 263 milionů dolarů. Docela štěstí, protože film začíná padat trochu strměji než Síla se probouzí nebo Rogue One. Universal a Blumhouse jinak bodují s Insidious: Poslední klíč. Horor, který stál 10 milionů, což jsou obří peníze v rámci blumhousovských rozpočtů, má v druhém víkendu 12 / 14 milionů a padesátku v Americe. Globálně jsme na 92 milionech a v rámci série má film možná i šanci být nejúspěšnějším celosvětovým dílem série, protože trojku se 113 miliony překoná a pak uvidíme, jestli má šanci atakovat 161 mega dvojky.

Velká hra s Jessicou Chastain si připsala dalších sto kin a končí víkend se 4 / 5 miliony. Jsme teď na 22 milionech a oscarové nominace by mohli ještě více pomoct. Všechny prachy světa, film, o kterém se hodně mluví, ale na který se skoro nechodí, je na 23 milionech v Americe, mezinárodně je utrženo dalších 12. Pomalu dostává projekce Nit z přízraků, novinka PTA je už ve 62 kinech a má nadějný 1,2 milion za víkend. Problematickou pozici má The Disaster Artist, protože ačkoli James Franco dostal Zlatý Glóbus, na návštěvnosti se to moc nepodepsalo a film stejně spadl o 40 %. Úhrnně to alespoň dělá 20 milionů z USA, 5 ze zbytku světa.

Příští víkend dorazí menší filmy v čele s 12 StrongDen of Thieves.

Zdroj: Forbes

Jumanji: Vítejte v džungli!

11.12.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: 2018: Rok rekordů? | Fandíme filmu Box Office: 2018: Rok rekordů? | Fandíme filmu Box Office: 2018: Rok rekordů? | Fandíme filmu Box Office: 2018: Rok rekordů? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest