Box Office: Poslední tržby roku 2017

Box Office: Poslední tržby roku 2017 | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Diváci se loučí s rokem 2017 velkolepě a přináší pár rekordů.

Článek začneme rekordem, který by asi během posledního víkendu roku čekal málokdo. Patří Největšímu showmanovi s Hugh Jackmanem, který měl minulý víkend hodně slabý start. Film utržil za víkend 8,8 milionů a za celé svátky 19 mega. Barvitý muzikál, ale ve druhém víkendu nabral rovných 73 % a utržil 15,2 milionů. Diváci, kteří si nechávali film na svátky, mu tak zajistili rekordní nárůst ve druhém víkendu, jaký se žádnému filmu širokého nasazení nepodařilo dosáhnout. Film dá za 13 dnů nějakou padesátku a konečné tržby by nakonec mohly být někde nad 90 mega. Pořád ale budou potřeba nějaká zahraniční čísla, protože všechna ta cirkusová představení stála 84 milionů.

Star Wars: Poslední z Jediů doletěly po 17 dnech promítání k 517 milionům v USA, čímž si v amerických pokladnách zajistily první příčku nejvýdělečnějšího filmu roku před Kráskou a zvířetem s jejich 504 miliony. Film má před sebou ještě pár týdnů relativní pohody než nastoupí nějaká za zmínku hodná konkurence. Stačilo jinak 18 dní, aby snímek zdolal 1 miliardu (přesně 1,04 miliardy), čímž se stal čtvrtým nejrychlejším filmem, který to dokázal. Jinak je třetím globálně nejvýdělečnějším filmem roku po Rychle a zběsile 8 (1,23 miliardy) a Krásce a zvířeti (1,26 miliardy). Příští týden se startuje v Číně, ale vzhledem k tomu, že tam sedmička ani Rogue One neudělaly žádný velký dojem, nečekejte zázraky.

Šíleně se nedařilo pouze Největšímu showmanovi, ale také Jumanji: Vítejte v džungli!, které si připsalo nárůst o 40 %. Tržba ve druhém víkendu tak dělá 50,5 milionů a po 13 dnech promítání jsme na 186 milionech v Americe. Pro většinu zúčastněných půjde o jejich nejlepší hrané tržby, poslední info navíc hovoří o nějakých 322 milionech globálně. Sony si zajistili velký titul, který přijde se sequelem hodně brzo.

Dobře se udrželo i Ladíme 3 se 17,7 miliony. Acapella muzikál má po 11 dnech 69 milionů a překonal tak konečné tržby jedničky a dorovnal premiérový víkend dvojky. Při rozpočtu 45 milionů je dosavadních 92 mega globálně dostačujících a film ještě něco příští víkend dá k dobru. Všechny prachy světa mají docela potíže a celosvětově jsou zatím na 16 milionech při rozpočtu 50 milionů. Christopher Plummer, který kvapně nahradil Kevina Spaceyho, se zřejmě dočká oscarové nominace, a to filmu pomůže, jinak ale dospělá cílovka zůstává u osvědčených rodinných filmů a podobná dramata trpí. Ukázkovým příkladem je Zmenšování, které má tento víkend 4,6 milionu a po 11 dnech nuzných 18 mega. Film stál ještě víc než drama Ridleyho Scotta, a to 68 milionů. Buď přijdou silná zahraniční čísla, nebo tomu musíme dát nálepku "propadák". 

Velká hra s Jessicou Chastain se zato drží dobře, především díky malému tlaku. Film je zatím jen ve 271 kinech a široce půjde příští měsíc. Znovu čekáme na nominaci pro Chastain, která filmu ve širokém nasazení jen pomůže. Zatím 2 miliony tento víkend a 6 mega po osmi dnech promítání. Spielbergova Akta Pentagon mají rovnocennou pozici. Taktéž je potřeba je trochu promovat skrze Akademii, aby ze stávajících 9 kin odcházela se silnou pozicí. Po 11 dnech drama nasbíralo zatím 2 miliony. Nit z přízraků je na 616 000 dolarech po osmi dnech a velká zkouška přijde 12. ledna, kdy film půjde do širokého nasazení. Film pro široké publikum to ale rozhodně není, stejně tak dobový western Hostiles s Christianem Balem, který za svůj první víkend utržil v pěti kinech 86 000 dolarů.

Zdroj: Forbes 

Jumanji: Vítejte v džungli!

11.12.2017 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Fantasy, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Poslední tržby roku 2017 | Fandíme filmu Box Office: Poslední tržby roku 2017 | Fandíme filmu Box Office: Poslední tržby roku 2017 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest