DCEU: Které filmy se nedostaly na oficiální seznam

DCEU: Které filmy se nedostaly na oficiální seznam | Fandíme filmu
Warner Bros.
Podívejte se s námi na souhrn filmů od DC, které jsou stále ještě daleko.
  1. Justice League 2

Provázaný svět DC filmů, neoficiálně nazývaný DC Extended Universe, má obsahovat spousty filmů, o kterých zatím nic moc nevíme. Warneři sice vypustili oficiální seznam filmů chystaných do budoucna, projektů se však chystá daleko víc a jsou v nejrůznějších fázích připrav. Shrnuli jsme pro vás ty, které nefigurují na oficiálním seznamu, avšak víme, že se chystají, nějakým způsobem chystat budou nebo byly oznámeny, ale panuje u nich ticho po pěšině.

Justice League 2

Na jednom z prvních oficiálních seznamů chystaných DC filmů, zveřejněných v roce 2014, se objevila Justice League: part 1 a Justice League: part 2 s daty premiér 2017 a 2019. V roce 2016 však JL: part 2 zmizela, zůstala pouze letošní Justice League, a producentka Deborah Snyder oznámila, že druhý díl je momentálně na mrtvém bodě.

Justice League 2 v roce 2019 určitě nedostaneme. V dřívějším rozhovoru J.K. Simmons, představitel Jima Gordona, v rozhovoru řekl, že Warner pracuje na scénáři k druhému dílu. Letošní přijetí Justice League, které bylo kriticky rozporuplné, a finančně vyloženě špatné, však posunulo projekt spíše opačným směrem. Konkrétnější informace o filmu i přesto zatím nevíme, případný děj by však mohl souviset s potitulkovou scénou, která by mohla odkazovat k formování Injustice či Legion of Doom, skupinou záporáků napříč DC komiksy.

Black Adam

V létě 2014 oznámil Dwayne „The Rock“ Johnson, že si v DCEU zahraje postavu Black Adama v chystaném filmu Shazam!. Jak čas plynul, plány se změnily a bylo oznámeno, že se postava v Shazamovi neobjeví, ale dostane rovnou svůj vlastní film. Snímek zatím nemá režiséra, scénář však napíše Ádam Sztykiel, který doposud pracoval na projektech jako Alvin a Chimpunkové či nejnovější Johnsonův snímek Rampage: Ničitelé, jenž uvidíme příští rok.

Johnson snímek sám produkuje, a i když jsou informace o ději drženy pod pokličkou, herec již dříve sám odkazoval k velkému souboji Black Adama se Supermanem. V souvislosti s tím se hovoří o tom, že by to mohl být poslední film, ve kterém uvidíme Henryho Cavilla jako Supermana.

Gotham City Sirens

V roce 2016 se David Ayer, který pro DC zrežíroval Suicide Squad, upsal k režii spin offu s ženským uskupením Gotham City Sirens, do kterého patří Harley Quinn, Poison Ivy a Catwoman. V hlavní roli se jako Harley Quinn vrátí Margot Robbie, která film i produkuje spolu se šéfem DC Geoffem Johnsem. Scénář obstará Geneva Robertson-Dworet (Tomb Rider, Captain Marvel). V souvislosti s rolí Catwoman se mluvilo o herečce Elze González, bližší informace však nemáme.

Od oznámení filmu uplynul již rok, během kterého se objevily zprávy, že Ayer projekt opustil, aby následně studio oznámilo, že režisér je stále na palubě a projekt je pro ně velkou prioritou. I přesto se však nedostal na oficiální seznam a dříve jak v roce 2020 ho neuvidíme.

Harley Quinn & Joker

Server Screenrant letos v červenci jako první přinesl informace o tom, že se chystá spin off s Harley Quinn a Jokerem. To později potvrdila i představitelka hlavní role Margot Robbie, pro níž se jedná již o třetí oznámený film po Suicide Squad 2 a Gotham City Sirens v této roli. Film by měl být jakousi romancí mezi těmito dvěma nepřáteli Batmana, jejichž vznik jsme viděli v Suicide Squad.

V srpnu studio potvrdilo, že na projektu skutečně pracuje a režírovat by měli Glenn Ficarra a John Requa, kteří již s Robbie pracovali na filmu Focus (2015). Podle oznámení by se mělo jednat o „bláznivou a zvrácenou kriminální lovestory“. Kromě návratu Margot Robbie a Jareda Leta do jejich rolí Quinn a Jokera nevíme o filmu nic bližšího.

Harley Quinn / Birds of Prey

A zase Harley Quinn. Kromě již zmíněných filmů probíhají práce také na sólovém filmu, který je již čtvrtým chystaným filmem s Margot Robbie v hlavní roli této bláznivé záporačky. V listopadu letošního roku Robbie potvrdila, že se samostatný film opravdu nějakou dobu chystal, musel však být pozdržen z neznámých důvodů.

 Je však možné, že Robbie mluvila o filmu Birds of Prey, který byl oznámen v roce 2016 a Harley Quinn by v něm měla hrát hlavní roli padoucha. Birds of Prey je v komiksech skupina hrdinek, do které tradičně patří např. Batgirl, Black Canary či Huntress. Ať už se jedná o jakýkoliv film, scénář k němu napíše Christina Hodson, která má za sebou scénář k filmu Bumblebee (2018).

Lobo

Na hrané verzi Loba se pracuje již od roku 2009 a točili se kolem ní autoři jako Brad Peyton či Guy Ritchie. V roce 2012 se kolem hlavní role motal Dwayne Johnson, který byl nakonec obsazen jako Black Adam. V květnu 2016 se do práce na scénáři pustil Jason Fuchs, který pracoval na příběhu úspěšné Wonder Woman, a který chtěl postavu Loba vykreslit přesně tak jako je vykreslená v komiksu. Film zatím nemá režiséra a nejnověji se na tuto práci vyptával režisér Deadpoola Tim Miller. Jelikož však začal pracovat na novém Terminátorovi, jeho účast je nepravděpodobná.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest