Šmoulové se vrátí ve druhém a třetím díle

Šmoulové se vrátí ve druhém a třetím díle | Fandíme filmu
Co všechno už víme o pokraočování modrých pidimužů?

Duchovní otec Šmoulů – belgický kreslíř Peyo (1928–1992) by se zřejmě dnes velmi divil, jaký se z jeho původně komiksových postaviček stal fenomén. Před rokem se populární figurky dočkaly převedení na filmové plátno v atraktivní 3D animaci. Jak špatně to dopadlo, už patrně víme všichni. Jenže ať se nám to líbí, nebo ne, filmoví Šmoulové utržili celosvětově přes půl miliardy amerických dolarů. Film je především byznys a tak se i přes negativní ohlasy kritiků na první díl, dočkají osudy otravných modrých skřítků pokračování.

Natáčení dvojky je v plném proudu již od konce loňského roku a na režijní stoličce opět sedí tvůrce jedničky Raja Gosnell. Projekt, zvonící zlaťáky tentokrát přilákal hvězdné herecké obsazení. Své hlasy hlavním hrdinům propůjčí třeba i Brendan Gleeson či Christina Ricci. Premiéra byla stanovena na 31. července 2013. Nyní navíc na veřejnost prosákla informace, že studio Sony má v plánu natočit i třetí díl, který by měl spatřit světlo světa někdy v roce 2015.

Pozitivní zprávy se však přeci jen najdou. Scénář druhých Šmoulů napsal Karey Kirkpatrick, jenž má na kontě poměrně zdařilé animáky jako Slepičí úlet nebo Za plotem. To by mohlo naznačovat kvalitativní posun směrem nahoru. A Kirkpatrick, spolu se svým dlouholetým spolupracovníkem Chrisem Pochem, by měl napsat i třetí díl. Že bychom se přeci jen dočkali šmoulovatě zábavného filmu? Nezbývá než doufat.   

Zdroj: Indie Wire

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest