Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto?

Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Zámořští kritici se ohánějí Oscary. K tomu nejnovější upoutávka.

Američtí novináři dostali povolení sdílet na Twitteru svoje první dojmy ze Spielbergovy novinky The Post, alias Akta Pentagon: Skrytá válka. Z těch reakcí je patrné, že snímek bude diváky rozdělovat. Podle ohlasů kritiků se zdá, že je zcela reálné, že The Post bude opravdu letos žhavým kandidátem na hlavního Oscara. Snímek je podle většiny dobře natočený, svižný, se skvělými herci a především je velice aktuální, vzhledem ke svému tématu. O Oscaru pro Meryl Streep v hlavní ženské roli se hovoří jako o hotové věci. Někteří kritici mluví o nejlepším Spielbergovi od Mnichova, jiní se nicméně domnívají, že navzdory svým kvalitám snímek až příliš klouže po povrchu, popřípadě až příliš káže. A určitě se najdou diváci, kterým takový styl nesedne. Na závěr ještě nasajte atmosféru v nejnovější upoutávce:

V roce 1971 analytik Pentagonu Daniel Ellsberg vynesl na veřejnost takzvané Pentagon Papers, studii, kterou si nechala zpracovat americká vláda o vztazích USA a Vietnamu od roku 1945 do roku 1967. Odtajněná studie prozrazovala, že administrativa Lyndona Johnsona soustavně lhala veřejnosti i v Kongresu o podrobnostech války ve Vietnamu. Ellsberg nejprve předal materiály NY Times, ty ale musely seriál článků zastavit po soudním příkazu. Ellsberg tedy materiály přinesl do Washington Post a následně se oba deníky soudily o to, zda podobné informace mohou veřejnosti sdělovat. 

Hlavní roli editora Washington Postu hraje Tom Hanks, vydavatelku listu pak Meryl Streep. Dále hrají Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Matthew Rhys, Bradley Whitford, Carrie Coon, Jesse Plemons, David Cross, Alison Brie, Bruce Greenwood, Tracy Letts a Michael Stuhlbarg. Režíruje Steven Spielberg podle scénáře Joshe Singera. V Česku je premiéra naplánována na 25. 1. 2018, na Slovensku na 18. 1. 2018.

Zdroje: Collider, Screen Rant, Slashfilm

Galerie: 5

Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu Akta Pentagon: Skrytá válka: O filmu roku rozhodnuto? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest