Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se

Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Proč žádná "Snyderova" verze filmu neexistuje a existovat nebude.

Tak si to ještě jednou zrekapitulujeme. Zack Snyder roztočil Justice League. Před započetím plánovaných dotáček studio přizvalo Josse Whedona, aby k nim pomohl napsat scénář. Zack Snyder z osobních důvodů film opustil, Whedon dílo podle zadání studia dokončil a splnil nařízení, že snímek musí mít maximálně dvě hodiny. Do kin dorazil rozháraný snímek, který je na první pohled dílem několika různých autorů a studijních požadavků.

Dokonce i syn Zacka Snydera na sociální síti Vero napsal, že je snímek sice zábavný a doporučuje jej, nicméně jednoznačně to není takový film, jak být mohl, kvůli zásahům studia Warner Brothers. Jako největší problém vnímá komediální vsuvky a krátkou délku, kdy složité události musí být v mžiku vyřešeny.

Spousta diváků je zvědavá na to, jak by snímek vypadal, kdyby jej Snyder zpracoval od začátku do konce sám a vznikla dokonce i petice, která Warner nabádá, aby Snyderův sestřih zveřejnil. Podpořili ji kameraman filmu Fabian Wagner, kaskadér Richard Cetrone a lajk petici dal na síti Vero i Zack Snyder. Petice má v době psaní článku skoro 130 000 podpisů, mohla by tak vytvořit nějakou iluzi, že má šanci cokoliv změnit. Jenže nemá. Žádná „původní Snyderova“ verze filmu neexistuje a existovat nebude.

Zack Snyder opustil snímek v momentě, kdy stále ještě nebylo dokončené ani vlastní fyzické natáčení. Na filmaře čekaly dotáčky, které se měly realizovat podle scénáře Josse Whedona. I kdyby si tedy Snyder byl schopný vybrat dostatek scén ze svého a Whedonova materiálu, které by se alespoň blížily nějakému jeho ideálu, stále bychom se bavili jen o hrubém sestřihu. U scén, které se nedostaly do finální podoby filmu, nikdy nebyly dokončené digitální efekty, což ostatně potvrdil i jeden z trikařů, který se o zákulisí celé produkce rozpovídal na Redditu (několik indicií naznačuje, že jde jeho totožnost potvrdit). A studio Warner by dokončení triků pro Snyderův sestřih nikdy nezaplatilo. Náklady by šly do desítek milionů a ekonomická návratnost by takovou investici nikdy neopodstatnila.

Takže ano, není vyloučené, že někde na Blu-ray vyjde rozšířená verze filmu, do které studio přidá pár momentů odstraněných před premiérou z Whedonovy verze (prakticky každý velkofilm pár takových má), ale žádný „Snyderův sestřih“ zkrátka a dobře nikdy nevznikne a žádná petice to nezmění.

Zdroje: Reddit,

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu Justice League: Fandové chtějí Snyderovu verzi. Nedočkají se | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu