Box Office: Prvoligová DC katastrofa

Box Office: Prvoligová DC katastrofa | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Liga spravedlnosti debutuje s nejhorší tržbou v rámci DC filmů. Konec pro Zacka Snydera a jeho vizi?

Liga spravedlnosti měla být spasitelem DC komiksovek. "Avengers" studia Warner Bros. Sice trochu uspěchaní Avengers, ale přesto týmovka, která měla spojit nejikoničtější superhrdiny v boji proti společnému zlu. Film ale bohužel debutuje s otřesnými 96 miliony dolary a celá vize Warnerů, pokud nějaká někdy existovala, se kompletně tříští.

Film nejenom, že utržil nejméně ze všech novodobých DC filmů, utržil i méně než s inflací přepočtený Batman navždy Joela Schumachera z roku 1995, který by dnes dal 108 milionů. Možná si říkáte, že 96 milionů nemůže být katastrofa, ale skutečně je. Film debutuje se všemi hlavními superhrdiny níže než Wonder Woman samotná, na rozdíl od ní ještě stál skoro dvakrát tolik a i s Díkůvzdáním a vánoční sezónou film zřejmě dosáhne na naprosto otřesný násobitel 2x nebo 2.2x. Nejvíce se asi mluví o počtu prodaných lístků, kde film zaostává za prvním Stmíváním, posledním Harrym Potterovi, stejně tak za Amazing Spider-Manem 2 nebo Godzillou z roku 2014. A poslední dva jmenovaní opravdu nebyly kdovíjaké hity.

Velkou roli tady hrála šuškanda, protože i po všech přetáčkách od Josse Whedona, barevných korekcích a odlehčeném tónu film podle kritiků nedosahuje jiných kvalit než jaké mají náhodné epizody ranního seriálu Super Friends. Špatné přijetí potom mohlo potvrdit jen domněnky diváků, kteří se nechtěli nechat potřetí od Zacka Snydera napálit. Čekejte konečnou tržbu těsně pod 200 milionů a mezinárodní výsledky s podobným nezájmem, protože aktuálních 281 mega globálně tomuhle typu filmu v premiérovém víkendu rozhodně nepřísluší. Warneři musí teď panikařit jako nikdy před tím a je otázka, jestli jim to za to stálo. Joss Whedon možná dokázal trochu zachránit Justice League, ale DC komiksovky aktuálně potřebují spíše Kevina Feigeho, kreativního producenta Marvelu, který přesně ví, kdy se má poprvé objevit Black Panther a kolik lidí se bude účastnit Občanských válek a potitulkových scén.

To, že superhrdinové nepřilákali tento víkend do kina mladší cílovku, se dalo asi tušit z temnějšího směřování série. Stejně by ale měli problém, protože skrytým hitem s největší pravděpodobností bude po zbytek roku rodinný snímek Wonder, který debutuje s 27 miliony. Rodiny jsou ze srdceryvného dramatu s Julií Roberts a Owenem Wilsonem naprosto nadšené a ponesou tenhle kousek zřejmě ke stovce z Ameriky. Trochu se mluví o možné třístovce globálně, kterou dalo Zrození šampióna startující o stejném víkendu v roce 2009, tak uvidíme.

Wonder hodně poškodil animák The Star, který nasadilo Sony. Příběh o Ježíškovi z pohledu zvířátek startuje s 10 miliony, ale naštěstí byl dost laciný (20 mega) a žádná pohroma to tak nebude. Moc času do příchodu Coco od Pixaru ale nezbývá.

Hodně silnou ránu dostal ve třetím víkendu Thor: Ragnarok a propad 62 % je největší ze všech dosavadních MCU filmů. Přesto to dělá hezkých 21,8 milionů a 250 mega po 17 dnech promítání ve Spojených státech. Globálně jsme na 738 milionech. Táta je doma 2 spadl o půlku a má 15 milionů ve druhém víkendu a 50 milionů po deseti dnech. Vražda v Orient Expresu také padá o polovinu a se 14 miliony je po deseti dnech na 52 mega. Mezinárodně to činí 148 milionů. U všech třech filmů platí, že více než Justice League je skolilo Wonder, které, ačkoli cílené na děti, nabralo na svoje projekce dost rodičů. 

Limitované nasazení si žije vlastním životem. Lady Bird zamířila do dvoustovky kin a má 2,5 milionů. Nadějně vypadají i Tři billboardy kousek za Ebbingem, které nově z padesátky kin dostávají 115 000 dolarů. 

Příští víkend startuje animák Coco (ten má mezinárodně zatím 48 milionů), Lady Bird jde široce, stejně tak životopis Roman J. Israel, Esq. s Denzelem Washingtonem, který má z limitovaného nasazení zatím jen 65 000 dolarů.

Zdroj: Forbes

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Prvoligová DC katastrofa | Fandíme filmu Box Office: Prvoligová DC katastrofa | Fandíme filmu Box Office: Prvoligová DC katastrofa | Fandíme filmu Box Office: Prvoligová DC katastrofa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest