Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra

Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Postupný vývoj Justice League byl složitý proces. Pod pokličku vás nechají nahlédnout insideři, manažeři Warneru i herecké hvězdy.

The Wall Street Journal přinesl nový pohled do zákulisí dokončování Justice League, kterou přivedli na světlo světa dva různí režiséři. Článek se jmenuje „Výprava za záchranou Justice League“ a je uvedený připomínkou, že když se loni Geoff Johns a Jon Berg stali vůdčími osobnostmi DC Films, jejich prvním úkolem bylo na poslední chvíli nechat Justice League přepsat, aby se nebrala smrtelně vážně a nabídla divákům víc naděje – tedy reagovala na kritiku Batman v Superman. Délka filmu také byla nařízená shora. Tehdejší šéf Warneru Kevin Tsujihara nakázal, že film musí mít pod dvě hodiny (aby jej šlo promítat v jednom sále vícekrát za jeden den). Nakonec má Justice League hodinu a 59 minut.

Když režisér Zack Snyder odevzdal vedení Warneru první sestřih filmu, byl snímek skutečně o něco lehčí, ale studio stále nebylo spokojené. Proto byl povolaný Joss Whedon, který už se studiem spolupracoval na chystané Batgirl, aby napsal nové scény pro dotáčky. Pak samozřejmě sám převzal natáčení, když se Snyder filmu po rodinné tragédii vzdal. Většinu postprodukce údajně zabralo spojování materiálu od dvou různých režisérů do jednoho celku, který bude působit jednolitě. Rozpočet se kvůli přetáčkám a nákladné postprodukci údajně vyšplhal na 300 milionů dolarů. Starší testovací projekce nebyly příliš přívětivé, ale při těch posledních už údajně dávalo testovací publikum podobné známky, jaké při testovacích projekcích dostávala Wonder Woman. První hollywoodské analýzy předpovídají, že by snímek během prvního víkendu v amerických kinech mohl utržit 110-120 milionů dolarů, což by bylo o něco méně, než aktuálně utržil Thor: Ragnarok.

Autor článku z Wall Street Journalu ještě na Twitter připsal, že záporák Steppenwolf je nevýrazný, zatímco z filmu skutečně vyčnívá Ezra Miller jako The Flash. V zápětí musel Tweet zase smazat, protože Warner uvalil na jakékoliv reakce nestandardně přísné embargo. Že Miller vyčnívá je nicméně zmíněné i v článku, kde zároveň Toby Emmerich, jedna z klíčových osobností Warneru, doplňuje, že film o Flashovi je do budoucna pro studio prioritou. Rok 2018 bude pro Warner „odpočinkový“ - budou se hledat režisérské vize pro jednotlivé superhrdinské projekty a následně přijde bohatá tabule snímků, na které nebudou chybět Batgirl, Batman, Green Lantern Corps nebo dva různé pohledy na Jokera.

Studio nebude podle Emmericha trvat na tom, aby do sebe jednotlivé snímky dokonale zapadaly a vyprávěly kontinuální navazující příběh. Studio nechce omezovat kreativitu jednotlivých tvůrců, nechce rozhodovat o tom, v jakém pořadí jednotlivé filmy musejí přijít nebo jak všechno do sebe musí zapadat.

Toliko Wall Street Journal a Toby Emmerich, teď ještě několik slov k výměně režiséra a dokončování filmu od samotných herců. Ben Affleck uvedl, že vliv Zacka Snydera je zásadní. Natočil dva dějově předcházející filmy, pomáhal s první verzí scénáře, podílel se na vizuální podobě filmu, obsadil všechny role. Je to zkrátka Snyderův film, a když přišel Whedon, tak vzal Snyderův vzor, přidal vlastní příchuť a ještě o něco snímek vylepšil.

V jiném rozhovoru Affleck řekl, že Whedon rozhodoval o tom, co v rámci příběhu dává smysl a co ne. Dokázal v postavách najít lidskost, udělal je pochopitelné a relevantní. I když jsou postavy svým způsobem naprosto absurdní, Whedon (jak potvrdil už v Avengers) je dokáže vykreslit uvěřitelně a zajímavě. Má jasnou představu o tom, co chce a co bude na plátně fungovat.

Henry Cavill v rozhovoru uvedl, že film není vyloženě odlehčený, protože to by prostě nebylo přesné. Humorné a odlehčené momenty nechybí, nicméně Cavill by to přirovnal k prožitku lidí v ozbrojených složkách, kteří zažívají denně kritické situace a někdy se je snaží odlehčit humorem, aby se s danou situací nějak vypořádali.

Ezra Miller pak uvedl, že výsledný film se hodně podobá tomu, co mu Snyder ukázal už na prvotních storyboardech. Připadá mu, že Snyder se snažil být tak trochu „whedonovitý“, když chystal lehčí a humornější film, zatímco Joss Whedon se naopak následně co nejvíc snažil držet Zackovy původní vize. Výsledné dílo je spolupráce dvou autorů, kteří se snažili ctít jeden druhého.

Jak to celé dopadlo ve skutečnosti, se dozvíme už příští týden. Na závěr přidáváme ještě nový klip s Marthou Kent a Lois Lane:

Wonder Woman musí znovu ukázat své schopnosti zapálené válečnice. Vystaveni velkému nepříteli, spojí síly s Batmanem, aby dali dohromady skupinu nadlidí, co se má postavit nově probuzené hrozbě. Zformují bezprecedentní ligu hrdinů a vydávají se zachránit planetu před útokem katastrofických rozměrů.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Jako režiséři se vystřídali Zack Snyder a Joss Whedon, scénář postupně připravovali Chris Terrio a Joss Whedon. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Collider, Collider II, CBM, CBM II, CBM III, Batman News, FOX 5, Chris van Vliet

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 5

Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu Justice League: Rozpočet, požadavky studia a výměna režiséra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest