Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra

Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
K tomu se vrací jedna stará známá. A jak se bude jmenovat spin-off s Hobbsem?

Včera Vin Diesel během Facebook Live mluvil o tom, že pracuje na „tajném projektu“ a naznačil, že se na projektu bude podílet Justin Lin, režisér, kterého označil jako jednoho z praotců série Rychle a zběsile a dodal, že tvůrci chtějí dát fanouškům přesně to, co chtějí. Následně server EW potvrdil, že Justin Lin je v pokročilých fázích vyjednávání o režii Rychle a zběsile 9 a 10. Připomínáme, že Lin natočil díly 3-6. Pomáhal polomrtvou sérii vzkřísit a následně přetransformovat závodní značku v blockbusterovou zábavu, kterou je dnes. O jeho dalším možném angažmá už se v minulosti mluvilo a teď to tedy vypadá, že by sérii mohl skutečně dokončit.

Během videa Diesel kromě Lina vytáhl před kameru také Jordanu Brewster a mluvil o tom, že ji v nadcházejících kapitolách ságy uvidíme. Což je něco, o čem už také byla řeč, ale pořád to zní poněkud rozpačitě. Jordana ve filmech hrála manželku Briana O'Connera Miu, avšak dvojice sérii opustila, protože představitel Briana Paul Walker zemřel. Bude tedy působit dost zvláštně, že Brian zůstane někde mimo hru společně s dětmi, zatímco jeho žena se vypraví opět do boje. Žijeme sice v moderní době, kdy jsou tradiční genderové stereotypy dávno pasé, nicméno O'Conner nikdy nepůsobil jako ten typ chlapa, co by manželce dovolil nasazovat krk bez toho, aniž by podal pomocnou ruku. Na druhou stranu se v Rychle a zběsile staly už podstatně nelogičtější věci, takže čert to vem.

Návrat Brewster je pochopitelný vzhledem k tomu, že série potřebuje jako sůl udržet co nejvíc svých tváří. Jak už bylo řečeno, Paul Walker zemřel, na plátně potom skonaly postavy Hana (Sung Kang) a Gisele (Gal Gadot), Scott Eastwood se posledně jako mladý vládní agent příliš nepředvedl a budoucí spolupráce s The Rockem působí čím dál tím méně pravděpodobně.

Určitě jste zaznamenali roztržku mezi Dwaynem Johnsonem a Tyresem Gibsonem, která se strhla po tom, co byla oznámena premiéra spin-offu, ve kterém bude Johnson vystupovat bez zbytku party, a který odsunul premiéru Rychle a zběsile 9 o rok později. Diesel se následně vášně snažil krotit a na sociálních sítích tvrdil, že odklad byl nutný kvůli tomu, že série potřebovala „údržbu“ a studio Universal bylo tak laskavé, že odklad povolilo. Následně Gibson ještě jednou zabručel něco nesouvislého o soudržnosti, rodině atd. a bez jakéhokoliv relevantního komentáře vyvěsil na svém Instagramu staré video, ve kterém Johnson předstírá, že nadává na Gibsonovu tehdejší hudební desku. Skoro to působilo, jako by chtěl Gibson Johnsona vykreslit v nelichotivém světle, ale to je z naší strany samozřejmě jen spekulace.

The Rock ke spin-offu řekl ještě několik slov. Poděkoval studiu Universal za to, že vidí širší souvislosti, a za to, že mu před několika lety spin-off samo nabídlo. Zároveň poděkoval Jasonu Stathamovi, že s ním do projektu jde. Johnson doplnil, že má značku moc rád, a jeho ideou je připravit nové herecké příležitosti nejen pro jeho dosavadní kolegy z Rychle a zběsile, ale i pro další herce, kteří chtějí být součástí něčeho nového a skvělého. Spin-off má být prostředkem k tomu, aby vznikly nové postavy, které si fanoušci zamilují a budou si je užívat na řadě různých platforem, jako jsou film, televize, online, virtuální realita atd. Čím víc příležitostí, tím lépe pro fanoušky. Johnson to celé vnímá jako rozumnou obchodní strategii. Celé je to navíc jedna velká zábava a komu se to nelíbí, ten může dostat natlučeno jako indiánský buben. Herec také dodal #CandyAssesNeedNotApply – tedy že cukříci se hlásit nemusí. V minulosti Johnson jako cukříky označil herecké kolegy, kteří podle něj k natáčení Rychle a zběsile nepřistupovali dostatečně profesionálně.

V úplně nejnovějším příspěvku na dané téma pak The Rock prozradil, že scénář spin-offu (nebo minimálně verze scénáře) je hotový. Zároveň to vypadá, že by se snímek měl jmenovat Hobbs and Shaw.

Tak co myslíte? Bude The Rock v budoucnosti ještě někdy vystupovat také v hlavní sérii Rychle a zběsile? Nebo zůstane už jen u spin-offů? A jak by si případně hlavní řada bez jeho účasti vedla?

Zdroje: Tyrese Gibson, The Rock I, II, Vin Diesel I, II, III, EW

Galerie: 5

Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9 a 10 vybírá režiséra | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest