Box Office: Geostorm: Globální propadák

Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Strašidelný víkend dorazil o trochu dříve, protože tolik propadáků jsme tu dlouho neměli.

Za jediný úspěch tohoto víkendu můžeme považovat Boo 2!: A Madea Halloween. Slovo "úspěch" berte s rezervou, protože tyhle filmy s Tylerem Perrym, a teď se budu opakovat, jsou takové americké Babovřesky a Kameňáky. Film startuje s 21,6 miliony, což je v rámci celé Perryho kinematografie přesně uprostřed, ale v rámci filmů pouze s Madeou druhý nejhorší kasovní výsledek. Jednička Boo! dala minulý rok 28,5 milionů, ale to diváci na Madeu čekali tři roky a navíc to byla relativně unikátní Halloweenská komedie uprostřed tuctových hororů. Dvojka tentokrát stála 25 mega, což je na Perryho docela dost, a bude potřeba trochu post-kinařských výdělků, aby se to všechno zaplatilo. Navíc je konkurence tento rok o dost silnější. Jigsaw třeba přichází hned příští víkend.

Filmem víkendu se ale stává Geostorm: Globální nebezpečí. Snímek má na svědomí Dean Devlin, který si usmyslel, že potom, co produkoval takové hity jako Den nezávislosti nebo 2012, má na to napsat si a zrežírovat svůj vlastní katastrofický film. Doba je ale jiná a po úvodních testovacích projekcích byli diváci tak nespokojení, že se projektu museli chopit Jerry Bruckheimer s režisérem Dannym Cannonem a film přetočit. Nepomohlo to a tak tu máme film s nabobtnaným rozpočtem 120 milionů, špatným scénářem, otřesnými vizuálními efekty, zlými recenzemi a 13 miliony při premiéře. Všechna pozornost se tak upírá k zahraničním trhům, odkud má film zatím padesátku a je tak globálně na 63 milionech. Do Číny se dostane příští víkend, tak uvidíme.

Velice dobře hodnoceným filmem je Only the Brave, hasičské drama od Josepha Kosinskiho (TRON: Legacy, Nevědomí). Bohužel i tento film naprosto "pohořel" a začíná s 6 miliony, zatímco rozpočet je skoro čtyřicítka. Filmu se vzdali v Lionsgate a věděli proč. Minulý rok se jim totiž nedařilo jak s Deepwater Horizonem, tak se Dnem patriotů. Všechny tři filmy jsou áčkové náměty, ale i tady platí, že doba je zřejmě jiná. V Sony se teď asi ptají dotyčných producentů, čí to byl nápad film odkoupit.

Poslední větší novinkou je Sněhulák, adaptace zřejmě nejznámější kriminálky od Jo Nesbo. Film sbírá už pěkných pár týdnů dost zlé recenze a jeho osud teď zpečetila americká premiéra. K dosavadní desítce ze světa přichází jen 3 miliony ze Států. Film stál 35 milionů a pro Michaela Fassbendera jde o další zářez, který ukazuje, že herec prostě není kasovní tahoun. Režisér Tomas Alfredson v rozhovorech tvrdí, že produkce byla tak uspěchaná, že se nestihlo natočit nějakých 15 % scénáře, tak možná v budoucnu se ke knize někdo vrátí a udělá ji pořádně.

Všechno nejhorší spadlo docela tvrdě o 64 %. Filmu to samozřejmě nevadí, protože s rozpočtem 5 milionů má teď 9 milionů ve druhém víkendu a 53 mega globálně. Film je ale docela povedený, tak je to škoda. Blade Runner 2049 ztratil 855 kin a končí se 7 miliony. V Americe jsme na 74 milionech po 17 dnech, což je super na tříhodinové filosofické sci-fi eRko. Nesmělo ale stát 155 mega. Příští víkend film konečně dorazí do Číny a Japonska a všichni asi chtějí, aby tam Blade Runner overperformoval. I tak to ale film s aktuálními 194 globálními miliony může posunout ve výsledku jen k nějakým 365 milionům. Pokud se tedy snímek odváže ještě více než třeba Terminator Genisys.

V Americe pokračuje The Foreigner s 5 miliony ve druhém víkendu. Propad je horší, ale jsme už na 22,8 milionech a hlavně, globální tržba včetně Číny je 113 mega při rozpočtu 35 milionů. Nakonec se ten import s Jackiem Chanem přece jenom vyplatil, ačkoli k takové Křižovatce smrti to má opravdu daleko. V Číně naopak odstartoval Kingsman 2 se silnými 29 miliony. To tam film ve výsledku dostane k nějakým 70 - 80 milionům a globální tržbu, která je aktuálně 300 mega, přiblíží více ke 414 milionům jedničky. Trojka bude.

A na závěr jedna limitovaná novinka, kterou je Zabití posvátného jelena. Režisér Yorgos Lanthimos a jeho předchozí Humr utržili v Americe 9 milionů. Tahle novinka, ve které je znovu Colin Farrell a musí zabít jednoho člena rodiny, aby zachránil ostatní, má zatím ze čtyř kin 114 000 dolarů. Distributor A24 je schopný zajistit, že jeho malé filmy peníze vydělají, "aby to stačilo". Do široké distribuce se jde 3. listopadu. 

Příští víkend se mrkneme na mezinárodní premiéru Thora 3. V Americe se zatím budou muset spokojit s Jigsaw, Clooneyho Suburbiconem, ale většina asi bude sjíždět Stranger Things 2 na Netflixu.

Zdroj: Forbes

Boo 2! A Madea Halloween

20.10.2017 |
Komedie, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu Box Office: Geostorm: Globální propadák | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest