Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě

Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Natalie Portman v roli vědkyně, která vstupuje do části Země, kde nic není tak, jak to známe.

Alex Garland začínal jako romanopisec. Konkrétně je podepsaný pod předlohu Pláže již později zadaptoval Danny Boyle. S Boylem si Garland zřejmě sedl, protože následně pro něj napsal scénáře k filmům 28 dní poté, Sunshine a 28 týdnů poté. Dále byl Alex podepsaný pod chválenými snímky Never Let Me Go a Dredd. Skutečně ke hvězdám jej katapultoval jeho režisérský debut, snímek Ex Machina. Komorní snímek, ve kterém Domhnall Gleeson, Alicia Vikander a Oscar Isaac zkoumali umělou inteligenci. Film byl dokonce za nejlepší původní scénář nominovaný na Oscara (toho od Akademie, ne Isaaca ;-) ).

Garland tak dostal prostor k rozletu a natočil Anihilaci, což je potenciálně první část trilogie, kterou v románové podobě vytvořil Jeff VanderMeer. Snímek pojednává o týmu vědkyň, které se vypraví do Oblasti X, zvláštního místa na Zemi, které působí nesmírně mimozemsky. Do oblasti se vydalo už jedenáct expedic, žádná se však nevrátila. Ten dvanáctý vede psychiatrička v podání Natalie Portman, které v Oblasti X zmizel její manžel (Oscar Isaac).

Jak sami můžete vidět v upoutávce, Area X vypadá skutečně cizorodě. Fyzikální zákony jako by tu platily trochu jinak, příroda si dělá co chce a nezdá se, že by hrdinky mohly vyváznout živé. Scény s Portman v karanténě naznačují, že by opravdu nemusely. Zvlášť tyhle pasáže dávají vzpomenout na loňské Příchozí, tak uvidíme, zda se snímek zařadí do šňůry seriózních, zádumčivých sci-fi filmů na úrovni, které už několik let můžeme v kinech pravidelně vídat a jsou jistě vynikajícím zpestřením vedle akční/dobrodružné formy sci-fi, která převažuje. I když upoutávka naznačuje, že by akce, nebo minimálně horor, v tomhle případě nemusely chybět. Povolání hlavní hrdinky pak vyvolává otázku, nakolik jsou vůbec výjevy před našima očima reálné.

Portman a Isaaca doplňují Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez nebo Tessa Thompson, takže krom solidního tvůrce je postaráno i o neméně solidní obsazení. České i slovenské datum premiéry je stanovené na 22. 2. 2018. A teď už si užijte trailer.

Galerie: 5

Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu Anihilace: Následník Ex Machina v traileru působí velkolepě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest