Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago

Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Warneři kralují hororům, zato animované oddělení dostalo tento víkend slušnou ránu.

První novinkou víkendu je Ninjago, třetí film z LEGO série od Warner Bros. Animák má hodně problematický start s 21 miliony dolary, což je méně než polovina LEGO Batmana (debut 55 mil) a LEGO filmu (debut 69 milionů). První LEGO byla událost, druhé LEGO mělo Batmana. Víc tyhle animáky upřímně nepotřebovaly. Ninjago ale nemá moc nadšené recenze, nindžů je navíc dost na internetu a VOD, takže rodiče neměli tolik důvodů do kina letět okamžitě. Kouká z toho nějakých 70 milionů a těžko říct, kolik přiteče ze zahraničí (prozatím 11 milionů), protože LEGO filmy tam vydělávají méně než v Americe. Pokračování původního filmu je plánované na únor 2019.

Vítězem víkendu je tedy Kingsman: Zlatý kruh, který otevírá podobně jako jednička, a to je v téhle době velký důvod k radosti. Tržba se zastavila na 39 milionech, jednička měla 36 mega a s tehdy prodlouženým víkendem 41 milionů. Film nebude taková trvalka, protože jde vlastně o to samé a recenze nejsou přívětivé, jenže právě výdrž je to, co film potřebuje v nastávající konkurenci Blade Runnera a Barryho Seala. Pokud film bude pro diváky druhou volbou následujících měsíců, čekejte domácí tržbu těsně nad 100 miliony. Stovka je aktuálně v kase i globálně, protože ze zámoří padlo 61 milionů. Pokud film dosáhne na 400 mega globálního výdělku jedničky, tak snížené domácí tržby nemusí tak bolet.

Do distribuce se ještě dostal horor Friend Request (Unfriend). Původně německý film nebude opakovat úspěch Odebrat z přátel a za víkend dostane ke špatným recenzím jenom 2,4 milion. Široká distribuce tady byla dost zbytečná a ten film neutrží z Ameriky ani desítku. 

Kinům jinak stále kraluje horor To, který je na 478 milionech globálně. Warneři ukořistili nejlepší otvíráky roku ve Francii a Argentině, což filmu zajistilo první příčku mezi eRkovými horory. Padl tedy Vymítač ďábla se 441 miliony (bez inflace). Mimochodem, ten film v roce 1973 distribuovali taky Warneři, takže ten závod o globální nadvládu musel být v kancelářích opravdu vzrušující. Film má z Ameriky 266 milionů s čerstvými 30 miliony. Příští týden film debutuje v posledních zahraničních teritoriích, v říjnu zbývá Itálie a v listopadu Japonsko. Čínská premiéra nebude, ale i tak To překoná globálně půl miliardu s prstem v nose. 

Americký zabiják má ve druhém víkendu 6,2 milionů s dost ostrým propadem 58 procent. Film má ze Států 26 milionů a potřebuje někde nahnat alespoň 33 mega, které to všechno stálo. Aronofskyho matka!3,2 miliony. Všichni o tom, jak je film pro publikum nestravitelný v týdnu psali a Paramount rozhodně nebyl proti, alespoň nějak se dalo nalákat do kina - jako na tu šílenou kuriozitu. Stejně ale ve druhém týdnu nikdo nepřišel, takže z Ameriky 13,5 milionů a třeba to docení naše děti. Kriminálka Wind River mimochodem utržila skoro v utajení už 32 milionů a uvidíme, jestli nějaké letošní oscarovky dosáhnou mety, kterou nastavilo drama z konce léta.

Do limitovaného nasazení dorazilo drama Stronger s Jakem Gyllenhaalem, který během bostonského útoku přišel o nohy. Z pětistovky kin přišel 1,6 milion, což není super start, ale možná film ponese oscarová sezóna a nějaké nominace. 

Příští víkend konečně Barry Seal: Nebeský gauner, který už má ve světě 56 milionů. Dále Hráči se smrtí a Question of Faith.

Zdroj: Forbes

LEGO® Ninjago® film

16.09.2017 | USA, Dánsko
Akční, Komedie, Dobrodružný, Animovaný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago | Fandíme filmu Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago | Fandíme filmu Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago | Fandíme filmu Box Office: Zlatý Kingsman, bronzové Ninjago | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest