Justice League: O postavu míň, o postavu víc

Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Objevily se nové klepy o tom, že jedna postava ve filmu nebude, a že jedna by naopak mohla přibýt. A proč je podle Jamese Camerona krok zpátky.

Je tu nejnovější porce zvěstí kolem Justice League a tentokrát se točí především kolem postav. Zaprvé, podle serveru Batman-On-Film ve filmu nebude Lex Luthor. Nebo minimálně v momentální verzi filmu není, a pokud byl v té před přetáčkami, tak byl vystřižený. Účast Jesseho Eisenberga byla potvrzena loni v prosinci, ale zdá se, že je vše jinak.

Někteří fanoušci se naopak domnívají, že by se mohla objevit jiná postava, konkrétně Green Lantern. Proč? Na Redittu se objevil seznam skladeb, které se mají objevit ve filmu a mezi nimi je také píseň Unite the Seven (Sjednoťte sedm) od kapely Imagine Dragons. Dle některých fandů narážka na přidání sedmého člena JL (i se Supermanem je jich šest), nejspíš tedy Lanterna. Osobně jsem spíš skeptický. V seznamu z Redditu je chyba a seznam vypadá jako screenshot z IMDb, přitom na IMDb žádný takovýto výpis skladem není k nalezení. Také je zvláštní, že seznam vypisuje písničky, které známe z trailerů, a pak je na něm příhodně uvedená jedna nová, která by mohla něco prozrazovat o ději. Náš závěrečný verdikt? Skoro určitě je to fake. Což ale nutně nemusí znamenat, že Green Lantern nakonec nějaké cameo mít nebude, zákulisní drby už nám jej naslibovaly stokrát, tak třeba to vážně vyjde.

Gal Gadot (Wonder Woman) se nedávno vyjádřila k přetáčkám. Podle jejího názoru nemůže být tón filmu naprosto změněný (jak uvádějí aktuální zákulisní zprávy), protože většina filmu už je natočená a nový režisér Joss Whedon už jen ladí drobnosti. Jestli víc věříte oficiální nebo neoficiální verzi, je samozřejmě jen a jen na vás. Režisérka Patty Jenkins pak v jiném rozhovoru uvedla, že její vliv na ztvárnění Wonder Woman v Justice League byl prakticky nulový.

Do centra pozornosti internetových novinářů a fanoušků se Jenkins dostala úplně kvůli něčemu jinému. James Cameron v aktuální rozhovoru prohlásil, že chvála, kterou Wonder Woman sklízí, je nešťastná. Wonder Woman je podle něj objektifikovaná ikona a je to to samé, co mužský Hollywood dělá už léta. Neříká, že se mu film nelíbil, ale byl to podle něj krok zpátky. Sarah Connor (hrdinka jeho Terminátora) naopak podle něj nebyla ikonou krásy. Byla silná, měla problémy, byla strašlivá matka a respekt diváků si získala svým tuhým kořínkem. Za svůj výrok sklidil Cameron vlnu kritiky a ozvala se i Patty Jenkins.

Na Twitter napsala, že Cameron je sice skvělý filmař, ale není žena, takže ji ani nepřekvapuje, že nerozumí tomu, co film pro ženy po celém světě znamenal. Ženy podle ní nemusejí být tvrdé, drsné a zničené, aby je šlo označit jako silné. Ženy smějí být rozmanité a naopak by bylo podle ní krokem zpátky si zakazovat oslavování jakékoliv ženy jen proto, že je to atraktivní ikona. Jenkins pevně věří tomu, že ženy mohou být naprosto cokoliv, stejně jako to ve filmech už dávno platí pro mužské hrdiny. Neexistuje nic takového, jako správným nebo špatným způsobem silná žena. A ostatně divačky si sami vyberou, jaké ikony se jim líbí nebo nelíbí.

Co vy na to? Zastáváte názor Camerona nebo Jenkins? Dejte vědět v komentářích. Na závěr přidáváme gif s Flashem, ke kterému Warner připsal, že své síly získal při bouřce, takže to vypadá, že filmový Flash (Ezra Miller) má stejný příběh zrodu, jako ten komiksový. Do galerie přidáváme několik nejnovějších fotek. Vedle Gal Gadot tam najdete také Aquamana (Jason Momoa) a neznámou Amazonku na fotkách z natáčení, o které se s fanoušky podělil předchozí režisér Zack Snyder, který dál sdílí na sociálních sítích fotky, i když na filmu nadále nepracuje.

Wonder Woman musí znovu ukázat své schopnosti zapálené válečnice. Vystaveni velkému nepříteli, spojí síly s Batmanem, aby dali dohromady skupinu nadlidí, co se má postavit nově probuzené hrozbě. Zformují bezprecedentní ligu hrdinů a vydávají se zachránit planetu před útokem katastrofických rozměrů.

V hlavních rolích snímku Justice League hrají Hrají Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Amy Adams, Jason Momoa, Ray Fisher, Amber Heard, Ezra Miller, Jeremy Irons, J.K. Simmons a Willem Dafoe. Jako režiséři se vystřídali Zack Snyder a Joss Whedon, scénář postupně připravovali Chris Terrio a Joss Whedon. Datum české premiéry je stanoveno na 16.11. 2017.

Zdroje: Rolling Stone, Apple, Comicbookmovie, CBM II, Reddit, Batman-on-Film, Variety, Guardian, Justice League,

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu Justice League: O postavu míň, o postavu víc | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest