Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem

Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Warner plánuje celou boční sadu komiksových filmů, které nebudou souviset s hlavní dějovou linkou.

Tak tuhle zprávu asi opravdu nikdo nečekal. Scenárista a režisér Todd Phillips (Pařba ve Vegas) společně se scenáristou Scottem Silverem (8. míle, Fighter) chystají nový film o Jokerovi, na kterém by se nějakým způsobem (možná jako producent) měl podílet také Martin Scorsese! Momentálně se chystá scénář.

Co je na projektu ještě víc překvapivé je skutečnost, že by neměl být nijak propojený s dosavadními DCEU filmy. Mělo by se jednat o zcela samostatný příběh, jakých chce Warner do budoucna točit celou řadu a chystá kvůli tomu speciální oddíl, který bude sloužit právě k vydávání samostatných příběhů se známými postavami, bez nutnosti se jakkoliv podřizovat hlavní kontinuitě.

Film by měl být zasazený do Gothamu 80. let minulého století. Má jít o hodně realistickou a drsnou kriminálku, která by se měla inspirovat Scorseseho filmy té doby, jako jsou Taxikář nebo Zuřící býk. Není jisté, kdy by film měl být realizovaný a uvedený. Hollywoodské zpravodaje dodávají, že s Jaredem Letem se do role Jokera nadále počítá do Suicide Squad 2 a do spin-offu s Harley Quinn. Nevíme, jestli jsou tím myšlené Gotham City Sirens nebo versus snímek.

Osobně jsem z oznámení trochu rozpačitý. Na jednu stranu snaha Warneru svoje filmy nahonem provázat, zatím příliš nefungovala. Wonder Woman je do velké míry samostatná a rozhodně jí to prospívá. Jednotlivé snímky v rámci chystaného oddílu mají mít různé rozpočty i být zasazené do různých časových období. Mohli bychom se tedy dočkat skutečně originálních snímků, které se nebudou muset podřizovat tisíci filmům okolo. Na druhou stranu si nedovedu představit, že by podobná strategie nezmátla běžné diváky. Po letech odkazování a propojování na plátnech naopak přijde postava, která se zbytkem DCEU nebude mít nic společného. A v krátké době bude stejnou roli hrát už zase někdo jiný. Nebude to pro běžné diváky příliš komplikované? Nezačnou se komiksové filmy skutečně přejídat i jejim skalním příznivcům? To ukáže až čas.

PS: A jak ukázal Temný rytíř, u Jokera je nejlepší, když je jeho původ nejednoznačný. Víc to podporuje absolutní chaos, ve kterém si postava tak libuje.

Zdroje: THR,

Sebevražedný oddíl

05.08.2016 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem | Fandíme filmu Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem | Fandíme filmu Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem | Fandíme filmu Joker: Chystá se origin story s Martinem Scorsesem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest