Box Office: Logan (Un)Lucky

Box Office: Logan (Un)Lucky | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Parta okolo Daniela Craiga chtěla přinést revoluci do filmového průmyslu a narazila do zdi nezájmu. Alespoň Wonder Woman je konečně nad osmistovkou.

Hitem víkendu měli být Loganovi parťáci. Velkolepý návrat Stevena Soderbergha do filmového průmyslu dostal od kritiků parádní recenze. Snímek o vidláckém megazločinu se levně i propagoval, když stačilo říct "Daniel Craig + 007". Rozpočet 30 milionů se z větší části zafinancoval prodeji do zahraniční a post-kinařské distribuce. Takhle chtěl Sodebergh (podobně jako nedávno Luc Besson s Valerianem) ukázat, jak mohou ambiciózní režiséři dosáhnout efektivní tvůrčí svobody. Mluvilo se dokonce o velkém gamechangeru a revoluci v hollywoodském business modelu. No, Soderbergh se může vrátit zpátky k televizi, protože debutuje s 8 miliony dolarů. Diváci se neukázali a znamená to pro režiséra nejhorší premiéru od Solarisu a nejhorší premiéru kariéry pro Channinga Tatuma v širokém nasazení. Velký trapas, který jsme pro rok 2017 nechtěli vidět.

Zabiják & bodyguard měli podobně dobré, ačkoli trochu odlišné podmínky. Tady se ale nakonec docela zadařilo. Film se promítal majitelům kinosálů už v březnu na CinemaConu, šuškandu podpořil vtipný trailer a plakát parodující Osobního strážce. A samozřejmě je to poslední akční komedie letní sezóny s hvězdami Ryanem Reynoldsem a Samuelem L. Jacksonem. Před deseti lety by byl debut 22 milionů samozřejmost. V roce 2017 je to docela zázrak, že z filmu bude možná malý domácí hit, který to dotáhne na 55 - 60 milionů. Je to hlavně díky Jacksonovi, který v podstatě hraje sám sebe a díky eRkovému ratingu se nemusí držet zkrátka. A to jsme neměli v kinech od nechvalně známých Hadů v letadle z roku 2006. 

Wonder Woman jinak konečně překonává 800 milionů globálně. Čekalo se na Japonsko, ale film to nakonec zvládl i bez něj, což tak nějak krásně ukazuje, jak moc tohle léto Wonder Woman překvapovala svými kasovními násobiteli, propady a tržbami. Daří se i holce se jménem Annabelle. Dvojka s podtitulem Zrození zla spadla o 56 procent, což je nejméně z celé The Conjuring-Annabelle série. Film má po deseti dnech 64 milionů s aktuálními 15,5 miliony. Jenom druhý víkend filmu by tedy přesně zaplácl udaný patnáctimilionový rozpočet. Celosvětově jsme nad 160 a Warnerům tak stačily pouze čtyři filmy, aby poslali tuhle sérii mezi tři nejlepší hororové franšízy všech dob, vedle Aliena a Resident Evil.

Dunkerk končí sezónu s 392 miliony celosvětově jako certifikované blockbusterové drama léta. Na druhé straně animáky. Velká oříšková loupež 2 je po deseti dnech na 18 milionech a ještě ani nepřekonala premiérový víkend jedničky. Emoji ve filmu projeli kino tak nějak průměrně a jsou na 72 milionech (125 celosvětově). Nejlépe se tak dařilo Já, padouchovi 3, který dorazil k 948 milionům ve světě. Spider-Man: Homecoming je globálně na 725 milionech a s Čínou příští měsíc možná zdolá osmistovku. Černošská komedie Girls Trip to dotáhla s 19milionovým rozpočtem na 115 mega celosvětově. 

Temná věž zřejmě opravdu nedá ani padesátku z Ameriky, aktuálně těsně pod 42 miliony (celosvětově 71). Wind River šla do sedmistovky kin a má odsud 3 miliony. Snímek, který bodoval u diváků na karlovarském festivalu, je lehce nad 4 miliony a během podzimu se určitě neztratí. Nejméně divácky přístupný film léta, brutální drama Detroit od Kathryn Bigelow, padá dost rychle a je na 15,5 milionech z Ameriky.

Že začíná podzimní sezóna je patrné na novinkách příštího víkendu. Tulipánová horečka, All Saints, Leap, Birth of the Dragon. Těžko říct, jestli to divákům něco říká a nedivil bych se, kdyby byl jedničkou mezi novinkami 3D re-release Terminátora 2: Dne zúčtování.

Zdroj: Forbes 

Loganovi parťáci

18.08.2017 | USA
Akční, Komedie, Krimi
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Logan (Un)Lucky | Fandíme filmu Box Office: Logan (Un)Lucky | Fandíme filmu Box Office: Logan (Un)Lucky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest