Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů

Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
A co by chtěl Cameron novými filmy dokázat?

Když server Deadline před časem přinesl zprávu o tom, že se Tim Miller (Deadpool) pustí do filmové podoby Neuromancera, zároveň potvrdil, že režisér skutečně připravuje společně s Jamesem Cameronem dalšího Terminátora. Deadline uvádí, že natáčení by mělo začít na jaře příštího roku a dodává, že budoucnost celé ságy momentálně vymýšlí rovnou celý tým scenáristů, což je metoda, která se Cameronovi zalíbila během příprav Avatara. Metoda je v poslední době v Hollywoodu čím dál častější (Transformers, King Kong) a je přejatá od televizních scenáristů. Ti běžně pracují v týmech pod vedením vrchního scenáristy, společně naplánují kostru chystaných epizod, navzájem zpochybňují nebo vylepšují nápady jeden druhého, dokud nemají hrubou podobu scénářů hotovou. Členové týmu si pak mezi sebou rozeberou jednotlivé epizody a už většinou jako jednotlivci doladí detaily, jako je přesně znění dialogů apod.

Co přesně Camerona k látce zpátky táhne? V posledním interview znovu zopakoval stejná témata, která zmiňoval už dříve. Blížíme se do 20. let 21. století. Řada elementů, které předvídaly jeho první dva terminátorské filmy, se pomalu stává realitou. Bojové drony jsou běžné a začíná se řešit etická otázka toho, jestli by umělá inteligence měla mít na bojišti právo rozhodnout o likvidaci cíle. (V civilní praxi se obdobně řeší, kdo by například nesl odpovědnost, pokud by bylo automaticky řízené auto účastníkem autonehody). A právě na podobné otázky se chce Cameron zaměřit a zaobalit je tak, aby byly dostatečně poutavé pro soudobé publikum.

Zdroje: Deadline, IGN

Galerie: 7

Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu Terminátor: Pokračování chystá celý tým scenáristů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu