Jak se Kniha Džunglí Andyho Serkise liší od té loňské

Jak se Kniha Džunglí Andyho Serkise liší od té loňské | Fandíme filmu
Mají filmové adaptace legendární knihy ještě co nabídnout?

Kniha Džunglí od režiséra Jona Fevreaua, která se do kin dostala minulé léto, si odnesla mimo skvělých kritických ohlasů a lásky diváků také pořádnou kupu peněz, a Disney si tedy mohlo mezi své komiksové hity a Star Wars připsat další úspěch. Téměř každý, kdo film viděl, ho považoval za více než zdařilou verzi tohoto klasického příběhu a nabízela se otázka, zda má nová hraná verze od Andyho Serkise s názvem Jungle Book: Origins ještě vůbec nějakou šanci se loňskému filmu byť jen postavit, natož nabídnout divákům něco, co na velkém plátně ještě dosud neviděli.

Na to má naštěstí Serkis odpověď. Podle jeho vlastních slov bude jeho verze daleko věrnější původní knižní předloze. U Disneyho se prakticky pouze hraně zpracoval animák ze sedmdesátých let, který byl už tak oproti předloze velice okleštěný a daleko více mířený na dětské diváky. Fevreaův film se nesl ve velice podobném duchu. Knižní předloha autora Rudyarda Kiplinga je daleko temnější a dospělejší, a zabývá se tématy, které v dětském filmu prostě mít nemůžete. Podle Serkise se ale jeho verze těch temnějších částí knihy nebude snažit vyvarovat a pro malé děti asi nebude úplně nejvhodnější.

Jako mistr motion-capture ale Serkis za největší rozdíl mezi svým a Fevreaovým filmem považuje to, že v loňské Knize Džunglí byla všechna zvířata vytvořena plně digitálně a žádný reálný podklad neměla. Serkis všechny velká herecká jména jako Benedicta Cumberbatche nebo Christiana Balea navlékl do speciálních obleků pro zachycení pohybu a mimiky a počítačoví animátoři tedy nezačínali úplně od nuly. Všechen výkon, který herci na place podali, bude do zvířecích hrdinů přenesen. Loni jsme herecké obsazení mohli pouze slyšet. Serkis také nepoužil plně digitální lokace a pozadí, drtivá většina filmu byla doopravdy natočena v afrických džunglích, které budou ve finální verzi představovat Indii. Serkis ještě prohlásil, že je moc rád za to, že studio Warner film odložilo. Má tak daleko více času na dokončení a dotáhnutí co možná největšího množství detailů. Podle něj má film velké ambice, a aby je mohl splnit a vše realizovat, čas navíc určitě neuškodí. Předělání lidských tváří na čistě zvířecí je pro Serkise dle jeho vlastních slov další krok ve vývoji motion-capture a chce ho mít realizovaný co nejlépe. Když totiž převádíte lidskou mimiku na opici, nejde to až tak těžce, v Jungle Book: Origins chce ale Serkis změnit lidi tváře na pantery a medvědy, což je už podstatně těžší úkol, který dosud nebyl nikdy proveden. Tak snad se svými dlouhými léty při práci na motion-capture naučil dostatek, aby finální produkt vypadal co nejlépe.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest