Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu

Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Na internetu všichni ví, jak jsou Emoji špatné. Děti ale číst neumí a do kina s radostí zašly.

Emoji ve filmu dorazili do kin, nutno říct, že se spoustou znechucených smajlíků v zámořských recenzích. Kritici bohužel potvrdili předpovědi objevující se v komentářích pod trailery a klipy filmu. Hovoří se o jednom z nejhorších animáků tohoto roku. Film prolezlý product placementem na nejrůznější appky, o kterých hlavní postavy hovoří jako o těch "nejlepších" a "nejbezpečnějších", ale v kinech úplně nepohořel. Debut je totiž solidních 25,6 milionů a to film stál Sony jenom padesátku. 

Málokdo teď chce vinit Rotten Tomatoes, že potápí nebo protlačuje ty a ony filmy. Válka o Planetu opic má výtečné recenze a hit to není, Emoji mají 8 % a děcka je stejně chtěla vidět. Máme tu tak nejlepší otvírák původního filmu za tento rok. Film má ve výsledku Béčkové skóre od CinemaScore, což je na dětský animák dost pohroma. Plus násobitel 2.5x je snesitelný tak maximálně u pixarovek/illuminationovek, ale co naplat, konkurence není do zářijového Ninjaga a Emoji tak nakonec sály projedou možná i se stovkou z Ameriky.

Předpovědi bohužel nenaplnila Atomic Blonde, ve které Charlize Theron coby MI6 agentka řeže chlápky v Berlíně během pádu nějaké zdi. Film má lehce nadprůměrné recenze, bohužel není ani Salt s Angelinou Jolie, která před sedmi lety debutovala přesně tento víkend se 36 miliony, ani Lucy s cool sci-fi premisou a 43 mega před třemi lety. Atomic Blonde má jen 18,5 milionů dolarů. Naštěstí to stálo jen třicítku, takže to není taková katastrofa. Film ale stejně jako první John Wick může ještě najít svoje tržby v post-kinařském nasazení jako jasná volba na Netflixu nebo DVD. Čistě z amerických kin ale čekejte něco přes 50 milionů. Mezinárodně zatím utrženo necelých 6.

Málokdy se to stane, ale dnes se ještě podíváme na devátý víkend Wonder Woman. Film, o kterém se před premiérou nevědělo, jestli má vůbec sílu dát projektovaný 80milionový debut a potom v kinech vydržet, je aktuálně druhou nejlepší trvalkou, která odstartovala nad 100 milionů. Lepší byl jen Shrek 2. Film má v devátém víkendu 3,5 miliony při propadu 23 procent a stále se hraje v nějakých 1600 kinech. Z Ameriky má WW 395 milionů, takže čtyřstovku dá a sundá tak prvního Raimiho Spider-Mana, za kterým je pozadu vlastně jen o pár statisíců. Globálně jsme na 785 milionech a čeká se jen na Japonsko, které ukáže, jestli se půjde na rovnou osmistovku nebo ještě přes ní.

Mimo Wonder Woman je aktuálně v kinech ještě další kralující film s ženskými hrdinkami. Girls Trip totiž padá ve druhém víkendu jen o 36 procent a končí tak s 20 miliony. Po deseti dnech 65,5 milionů z Ameriky a titul prvního komediálního hitu roku 2017. Vítězem víkendu ale není ani Girls Trip nebo Emoji, nýbrž Dunkerk, který utržil při propadu 44 procent nějakých 28 milionů. Z Ameriky tedy 103 milionů a globálně 234 milionů (z toho 40 mega z IMAXů) při rozpočtu nakonec prý někde okolo 100 milionů. V USA čekejte konečné tržby někde pod 200 miliony s možností re-releasu nejenom v IMAXech, pokud přiletí nějaké nominace ke konci roku.

Spider-Man: Homecoming už jede tak, jak se na něj sluší a patří. Klopýtnutí ve druhém víkendu tak vynahradil třetí a teď čtvrtý víkend, kdy padlo 13,4 milionů. Doma jsme na 278 milionech, ve světě na 633 mega. Vypadá to, že Pater Parker má ještě Dianě co říct. Válka o Planetu opic půjde zřejmě do skupinky filmů s otvírákem nad 50 milionů, které to v Americe nedotáhnou na 150 mega. Už jsou tam třetí Auta a pátí Transformers. Opice mají aktuálně 119 milionů a něco přes 200 mega celosvětově.  

V limitovaném nasazení jste mohli potkat dva větší kousky. Prvním je Detroit od Kathryn Bigelow, který přibližuje masakr v motelu Algiers při občanských nepokojích roku 1967. Z 20 kin padlo 365 000 dolarů, což je nadějný start. Film jde příští víkend do širokého nasazení a bude se prodávat těžko, protože ačkoli je sakra dobrý, Bigelow si trochu pohrála s žánry a udělala z historického dramatu syrově brutální thriller, který není úplně příjemnou podívanou.

Pak dorazil i An Inconvenient Sequel: Truth to Power, pokračování zřejmě nejznámějšího dokumentu o globálním oteplování - Nepříjemná pravda z roku 2006. Znovu za ním stojí Al Gore, ačkoli výpovědní hodnota prý není podle recenzentů tak silná jako minule. Stále je ale důležité podívat se, co se za dekádu povedlo a nepovedlo změnit. Ze čtyř kin padlo 136 000 dolarů, což je o 400 tisíc méně než původní dokument zvládl ze čtyř kin před deseti lety. 

Oba filmy jdou příští víkend široce. Doprovodí je Temná věž, Kidnap s Halle Berry, což je další film od zkrachovalého studia Relativity, který někdo koupil, aby ho vyzkoušel v kinech. A potom Wind River ve čtyřech kinech. Slyšeli jste o něm možná od Jeremyho Rennera na karlovarském festivalu. 

Zdroj: Forbes

Emoji ve filmu

23.07.2017 | USA
Akční, Komedie, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu | Fandíme filmu Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu | Fandíme filmu Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu | Fandíme filmu Box Office: :-/ aneb Emoji ve filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu