Comic-Con a D23 2017: Co všechno uvidíme

Comic-Con a D23 2017: Co všechno uvidíme | Fandíme filmu
Marvel, DC, X-Meni, Star Wars a další a další projekty v následujících dvou týdnech budou ohlašovat masivní příval novinek.

Filmoví fanoušci se pravidelně mohou těšit na několik období roku, během kterých filmová a televizní studia vypouštějí najednou větší než malé množství informací o očekávaných snímcích. Pokud bychom začali společně se začátkem školního roku, tak „sezonu“ začíná podzimní Comic-Con v New Yorku, který se obvykle soustředí především na seriály. Pak je tu začátek prosince, kdy je vypuštěno opravdu masivní množství trailerů na očekávané pecky příštího roku. Následuje únorový Super Bowl, při kterém dostáváme porci čerstvých televizních upoutávek a zvýšenou pozornost si v tomhle ohledu zaslouží také jarní Kids Choice Awards a MTV Movie and TV Awards. Obvykle v dubnu se odehrává Cinema Con v Las Vegas a obvykle na jaře se odehrává také Star Wars Celebration, která přináší novinky o všem s Hvězdnými válkami v názvu. Všechno pak vrcholí teď v létě.

Jako první jde na řadu akce D23, kterou pořádá přímo Walt Disney a dělá to pouze každý druhý rok. Co představí letos? V pátek, 14. 7. má svůj panel Joe Quesada, kreativní šéf Marvelu, který by teoreticky mohl odhalit nějakou zajímavou drobnost o filmech nebo seriálech. Daleko víc toho ale můžeme čekat od dvouhodinového panelu, jenž má za úkol se věnovat všem očekávaným celovečerním animákům jak přímo od Disneyho, tak od Pixaru.

V sobotu mají svůj dvouhodinový panel hrané filmy. Zatím víme, že za Lucasfilm stoprocentně dorazí Rian Johnson, režisér Star Wars: Poslední z Jediů. Podle šuškandy by pak měl být uvedený nový featurette ze zákulisí filmu. O Marvelu víme, že si pro nás připravil samostatnou prezentaci Avengers: Infinity War. Na co se tak asi můžeme těšit? Na Kompletní obsazení filmu na jednom pódiu? Také nějaké video z natáčení? Rovnou na trailer? A ať už bude promítáno cokoliv, uvidíme video někdy? Protože D23 je známá tím, že má podstatně přísnější ostrahu než Comic-Con a žádná videa z ní zkrátka a dobře neunikají. Thor: Ragnarok a Black Panther pak budou vystavovat svoje rekvizity v areálu akce.

Ani ne týden po D23 se dočkáme Comic-Conu v San Diegu, což je z pohledu filmových novinek vrcholná akce celého roku. Anebo přinejmenším ještě před pár lety bývala. Postupně si studia uvědomila, že náklady na prezentaci jsou vysoké a skutečný dopad je přinejlepším diskutabilní. Letos navíc z větší části chybí Disney, protože zkrátka nemá potřebu být na další akci, když jen krátce před tím měl svoji vlastní. Kromě něj se neúčastní Universal, Paramount, Sony, Lionsgate ani Legendary, takže se výběr prezentujících plus minus smrskl na studia, která mají ve své nabídce komiksové filmy.

První velkou prezentaci má ve čtvrtek 19. 7. v podvečerních hodinách studio Fox. To může nabídnout cokoliv ze světa X-Menů (chystané New Mutants, Deadpoola 2 nebo Dark Phoenix), krom toho ale třeba také Kingsman: Zlatý kruh, Vraždu v Orient Expressu, Labyrint 3 nebo Predátora. V noci ze čtvrtka na pátek má svůj panel také Geoff Johns, šéf DC. Mohl by snad prozradit něco o filmech? Netflix v tu samou noc představí ještě své novinky Bright a Death Note a Warner The Lego Ninjago Movie. Nakonec bude promítaný některý z Netflix filmů, takže bychom se mohli dočkat prvních ohlasů k Death Note.

V noci z pátku na sobotu nás čekají snad jedině ohlasy z Sharknada 5 a to pravé filmové vyvrcholení přijde v sobotu večer a v neděli ráno. V sobotu má pro sebe dvě hodiny vyhrazené Warner, u kterého víme, že stoprocentně přiveze Justice League a Aquamana a objevit by se měl také Steven SpielbergReady Player One. Co dál očekávat? Potenciálně To, Blade Runnera 2049, možná i Rampage nebo Tomb Raidera. Geostorm nám snad nikdo vnucovat nebude.

Závěrečnou tečkou za filmovou částí Comic Conu pak bude v noci ze soboty na neděli hodinu a půl dlouhá prezentace Marvelu. Proč tak dlouhá, když bude Marvel přítomný už na D23? Podle některých zdrojů věnuje část času oslavě desetiletého výročí studia. Prostor by ale mohly samozřejmě dostat i jednotlivé očekávané filmy, zvlášť pokud by většinu času na D23 pro sebe měli mít masivní Avengers: Infinity War. Blížící se Thor: Ragnarok by jistě zvládl ukázat nový trailer, navíc na žádné akci ještě nenastoupil s kompletním obsazením. Nový trailer by slušel i Black Pantherovi. Čerstvě se začal točit Ant-Man & The Wasp, takže by nebyl problém oficiálně představit kompletní obsazení. A to samé by šlo udělat pro Captain Marvel. Ta se začne točit začátkem příštího roku, takže je v podobné situaci jako Black Panther, který se začal točit letos v lednu a loni na Comic-Conu také měl svoji prezentaci.

Takže tady to máte, v následujících dvou týdnech se to bude zajímavými novinkami (a snad i trailery) jen hemžit. Jakmile se objeví kterákoliv novinka online, budeme ji pro vás mít připravenou, tak se nezapomeňte stavit. Seriálové panely pro vás shrneme do samostatného článku na FandimeSerialum.cz.

Zdroje: Germain Lussier, D23, Comic-Con

Death Note

25.08.2017 | USA
Fantasy, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest