Box Office: Spider-Man je doma

Box Office: Spider-Man je doma | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Marvel musel vzít Spideyho do vlastních rukou, aby udělal Sony pořádný globální hit. Wonder Woman jinak pavoučí kluky neřeší.

Sony tento víkend vystřelili do světa zajímavý hybrid, za kterým stojí tvůrčí tým Marvelu, ale značka a rozpočet zůstává v Japonsku. Spider-Man: Homecoming se vrací nejenom do MCU, ale taky do kin. Pauza to nebyla nijak dlouhá, přesto diváci nejsou Spideyho přejedení a nechali v kinech 117 milionů. To je tržba mezi Raimiho jedničkou (114 milionů) a trojkou (151 milionů). Tržby jsou ale bez inflace. Násobitel 2.31x je nižší v rámci marvelovek, ale filmy s podobným ukazatelem neměly zase takhle vysoký debut.

V Sony potřebovali poradit, za to se nemusí stydět. Amazing Spider-Man byl zamýšlený podobně jako Homecoming, tedy jako teenage středoškolské drama s pavoučím chlapcem. Nakonec ale převládla vidina vlastního univerza a filmy výrazně nabobtnaly. Druhý Amazing Spider-Man tak nakonec tržil jen sedmistovku globálně. U Homecomingu chtějí diváci sequel už o poznání více a v Sony jsou rádi, že mají konečně celosvětový hit. Naposledy to snad bylo u bondovky Spectre v roce 2015.  Od té doby se buď daří jenom v Americe nebo jenom ve světě. Studio se teď může těšit na slušných 250 mega z USA, za dobrých podmínek i 300. Uvidíme, jak se uchytí podobně kid-friendly Valerian. A potom jsou tu samozřejmě tržby ze světa, kde Homecoming tento víkend odstartoval se 140 miliony. On ten film nemusí nutně vydělat víc než Amazing Spider-Man, pořád ale lépe naláká na Venoma a Homecoming dvojku víc než Andrew Garfield kdy mohl. O výrazně nižším rozpočtu nemluvě.

Wonder Woman samozřejmě Spideyho neřeší a v šestém týdnu má 10,1 milionů dolarů. Film už lze prohlásit za největší hit letošního léta, protože bez problémů předběhne Strážce Galaxie 2 (385 milionů z USA). V Americe jsme na 369 milionech, což znamená, že mimo Strážců není lepší komiksovky, kde by nebyl Batman, Spider-Man nebo Iron Man. Globálně je v kase 746 mega a čerstvě se podařilo překonat Suicide Squad (745 mega).

V pohodě je i Já, padouch 3, kterého čekají konečné americké tržby někde okolo 250 milionů. Ve druhém víkendu má film 34 milionů s propadem 53 procent. To je mezi Miniony (57 %) a Tajným životem mazlíčků (51 %). Animák jinak odstartoval s parádními 66 miliony v Číně a se 150 miliony aktuálně z USA tak má ještě 300 milionů ze zámoří. Dohromady tedy 450 milionů po 10 dnech promítání.

Malým hitem léta je jinak Baby Driver se 13 miliony v druhém víkendu. Film spadl jen o 38 % a má v Americe 56 milionů. Pro Wrighta je to nejúspěšnější film v USA a brzo překoná i Jednotku příliš rychlého nasazení (80 milionů celosvětově), aby se stal i režisérovo nejlepším globálním hitem. Transformers 5 jinak dost trpí. Film má 6 milionů ve třetím týdnu a po 19 dnech je v USA na 119 milionech. Možná ani nedá Bayovy Mizery 2 (138 milionů) a Skálu (134 milionů), a to nebereme v úvahu inflaci. Globálně jsme na 495 milionech, z toho 218 mega z Číny. Pětka asi překoná 553 globálních milionů Armageddonu a všech pět nejúspěšnějších Bayových filmů budou Transformers. Víc než překonání téhle hranice od Posledního rytíře ale nečekejte.

Hráčské doupě má po deseti dnech 19 milionů. Čerstvě teď přiteklo 5 milionů dolarů za víkend z Ameriky a 5 mega ze světa. Pro Willa Ferrella nejhorší film kariéry. Pěkně blbě, romantická komedie od Kumaila Nanjianiho dostala navíc 255 kin a utržila 3,6 milionů. Zatím má 7 mega celkově a příští týden jde do širokého nasazení. 

Ke komedii Pěkně blbě se přidá Válka o planetu opic a fantasy horor Wish Upon.

Zdroj: Forbes

Wonder Woman

25.05.2017 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Spider-Man je doma | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man je doma | Fandíme filmu Box Office: Spider-Man je doma | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu