Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana?

Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ve Warneru chystají regulérního Muže z oceli 2, ale šušká se také o úplně jiném Supermanovi.

Alternativní reality jsou u DC prakticky denním chlebem pro každého superhrdinu. Jejich vesmír je domovem pro tolik verzí různých postav, že byste je nespočítali, ani kdybyste ke svým přidali ještě tak 50 prstů. V televizních DC seriálech, které běží na kanálu CW, se cestuje mezi těmito realitami snad každou druhou epizodou, ve filmech jsme ale nic podobného zatím neviděli. To se ale možná změní, jelikož podle interních zdrojů serveru Den of Geek se u Warneru, společnosti která DC filmy vyrábí, pracuje na celovečerním filmu na motivy komiksu Superman: Red Son.

Pokud vám tento titul z roku 2003 nic neříká, pokusím se ho rychle představit. Komiks se odehrává ve světě, kde se Supermanův přílet na planetu Zemi odehrál jinak, než je všeobecně známo. Místo domova amerických farmářů Kentových se totiž jeho raketa zřítila do hlubin Sovětského svazu. Tam je Superman vychován místo jako hrdina bojujícího za spravedlnost, jako politická figura, kterou Sověti používají k prosazování své vlastní moci. A co je ještě lepší, v příběhu se zastaví dokonce i sovětské verze Batmana, Wonder Woman, nebo Green Lanterna. V dnešní superhrdinské branži, kdy vidíme nový film prakticky každých pár měsíců, by se rozhodně jednalo o něco velice jiného a unikátního, je ale nějaká šance, že by u Warneru opravdu nalili miliony do tak bizarního konceptu?

Den of Geek proto kontaktoval Marka Millara, autora původní předlohy a dalších komiksových inspirací pro filmy jako Logan, Kick-Ass či Captain America Občanská válka, a zeptali se ho, co je na tom všem pravdy. Millar totiž často s adaptací svých komiksových děl do hrané podoby pomáhá. Ten řekl, že u Warneru momentálně zvažují snad všechny možné koncepty pro film, jaké mají, a snaží se k nim přilákat režiséry, kteří by si poté projekt dotvořili podle vlastní fantazie. Red Son je tedy dost možná jedním z těchto projektů. U DC svůj plán filmů neustále mění, nové přidávají, další ruší, jiné předělávají od základů, a nějaké zase neustále pozdržují a posouvají.

Dokonce jsme se dozvěděli, že látku chtěl zrežírovat Jordan Vogt-Roberts (Kong: Ostrov lebek), ale z jeho návrhu nikdy nic nebylo. Nadále tedy zůstáváme v říši spekulací, ale vypadá to, že ve Warneru jsou dveře tvůrcům otevřené, a když někdo přijde se zajímavým nápadem, nic není zcela vyloučené.

Chtěli byste film z alternativní reality vidět, nebo byste byli radši za pořádné a plnokrevné pokračování k prvnímu Muži z oceli?

Zdroje: Jordan Vogt-Roberts,

Galerie: 6

Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu Superman: Red Son: Dočkáme se komunistického Supermana? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest