Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin

Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
K tomu podrobnosti o tom, jakým způsobem budou do filmové podoby adaptované Borderlands.

Duke Nukem I a II byli klasické scrollovací 2D střílečky, kde panáček běžel po obrazovce zleva doprava a střílel všechno, co se mu dostalo do cesty. Skutečnou slávu sérii vydobyl až Duke Nukem 3D z roku 1996, který společně s Wolvensteinem 3D a Doomem pomáhal etablovat žánr 3D stříleček z pohledu první osoby. Oproti konkurenci nabízela hra popkulturní odkazy, parodování klišé akčních filmů a kvůli množství detailního (na tehdejší dobu detailního) násilí a erotiky byla v té době značně kontroverzní. Macho borec, který se snaží vypořádat se šmejdem z vesmíru, následně sliboval přinést v pokračování ten nejbombastičtější herní zážitek všech dob, nicméně hra se zasekla ve vývojářském pekle a v úplně jiné podobě se dostala na pulty až v roce 2011. I tak si ale značka udržela dostatečnou popularitu a snahy o zfilmování nikdy zcela nezmizely.

Koncem 90. let minulého století chtěl látku nejprve točit Lawrence Kasanoff, producent Mortal Kombatu. Snímek měl tehdy pojednávat o tom, jak vetřelci zaútočí na Dukeův oblíbený strip klub. Pro problémy s financováním nikdy nebyl projekt realizovaný. V roce 2008 chtěl Dukea zfilmovat Scott Faye, producent Maxe Paynea, ale také z toho nic nebylo. V roce 2009 se sice začal chystat Duke Nukem film znovu, ale krátce na to značku koupila společnost Gearbox Software, což produkci znovu ukončilo.

Teď přípravy filmu nově potvrdil přímo šéf Gearboxu Randy Pitchford. Podle jeho vyjádření se pracuje na adaptaci filmu a v současnosti se připravuje smlouva s jedním velkým hollywoodským studiem. Pitchford nesmí prozradit nic bližšího, řekl pouze tolik, že jde pro Dukea o ideálního partnera. V komentářích určitě dejte vědět, co byste rádi ve filmu viděli, popřípadě kdo by podle vás mohl hrát titulní roli.

Pitchford krátce pohovořil také o tom, jak pokračují přípravy Borderlands, adaptace videohry, se kterou jsme vás podrobně seznámili ve starším článku. Film vzniká ve spolupráci s Lionsgate, píše jej scenárista nerealizovaného G.I. Joe 3 Aaron Berg a rozhodně má jít o mládeži nepřístupný film. Film bude s předlohou nakládat podobně jako komiksové snímky od Marvelu. Nepůjde o přímou adaptaci žádné konkrétní hry, ani se film nebude odehrávat přímo ve světě her, jako nějaký další, doplňující příběh. Místo toho si snímek vezme populární postavy, témata nebo situace a s těmi po svém odvypráví vlastní příběh.

Galerie: 6

Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu Duke Nukem: Videoherní šílenec se chystá do kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest