Box Office: Mumie pohřbena v USA, reinkarnována v zámoří

Box Office: Mumie pohřbena v USA, reinkarnována v zámoří | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Další letní blockbuster, který zachraňuje zbytek světa. Má ještě cenu promítat ve Spojených státech? Asi jo. Třeba "marvelovky" jako Wonder Woman.

Universal přicházejí tento rok s dalším kouskem skládačky do jejich "Temného univerza" monster filmů, které vůbec nijak nesouvisejí s populárními a výdělečnými vesmíry Marvelu a DC. Vážně ne! Mumie tentokrát má relativně silnější jméno než Drákula: Neznámá legenda, na druhou stranu Tom Cruise už není kasovní tahoun blockbusterů jako spíše středních akčních filmů. A i tam jsou výjimky. Stručně řečeno, Mumie ve Státech může znovu zalézt do hrobky, protože 32 milionů dolarů o premiérovém víkendu neznačí nic dobrého. K tomu připočtěte nulovou šuškandu, negativní recenze a příští víkend se pojďme vsadit, že film půjde dolů o nějakých 65 % jako Piráti a Vetřelec: Covenant.

Debut je to samozřejmě nižší než předchozí Mumie a překvapivě nižší než Král Škorpión. Novou Mumii prostě ostatní nechtějí mít jako parťáka v letní sezóně. Nezajímá Wonder Woman, která jí sebere většinu diváků, nezajímá ani budoucí Auta 3, která ji zastíní v nadcházejících víkendech. Naštěstí ten film z nějakého důvodu vytřískal 142 mega mimo Ameriku, a to mu zachránilo krk. Alespoň pro tento víkend, protože ani jinde ve světě není nová Mumie kdovíjak výtečně chválena.

Podívejme se na to takhle. Ten film s násobitelem okolo 2.25x nebo 2.5x utrží mezinárodně 400 až 425 milionů. To je super... na film, který má v průmyslu zaměstnat pár tisíc lidí. Ale Mumie takový film není. Není rychlokvaška, není dokonce ani začátek série. Ten film má být startem "cinematic universe" a tady platí jiná pravidla a nároky. Omlouvám se Universalu, zábavnou atrakci z toho klidně udělejte, ale nikoho na světě asi vážně nezajímá, jak na sebe můžou hláškovat Franskenstein s Netvorem z laguny.

Poslední novinkou hodnou zmínky je It Comes At Night. Záměrně nezmiňuji žánr, protože právě ten byl kamenem úrazu pro tento víkend. Distributor A24 pouštěl film na festivalech, kde si ho indie milovníci oblíbili pro svoji post-apokalyptickou depresivní atmosféru. To ale moc lidem v létě neprodáte, takže se všichni z marketingového oddělení sborově vydali cestou "hororu" a stalo se následující: Lidé z kina nespokojeně odcházejí a přesto, že je film povedený, šuškanda a ohlasy výrazně trpí. Za víkend 6 milionů a se štěstím 17 mega celkově z Ameriky. Byla to laciná akvizice, ale Blumhouse dneska při rozpočtech 5 mega vydělávají stamiliony. Je mi jasné, že v A24 chtěli také. Alespoň trošku...

Jaké překvapení. Wonder Woman se nehraje jen pro fandy. Ukazuje to nádherný 45% propad ve druhém víkendu. Po marvelovsku. Šílených 55 milionů ve druhém víkendu možná konečně přesvědčí Warnery, aby šli k čertu se svou "realistickou špinavou" vizí DC hrdinů. Doma zatím 205 mega, ze světa 230 milionů, dohromady 435 milionů po deseti dnech. Film má šanci překonat 600 milionů, pokud diváci najednou nezačnou chodit houfně jen na Transformery a Spider-Mana. Padly jinak všechny DC komiksovky mimo Nolanových Batmanů a posledních dvou snyderovek a Suicide Squad.  Až bude WW obsazovat pozice konkrétních filmů a shazovat po cestě ke slávě nejrůznější marvelovky, dáme vědět. Třeba Captaina Ameriku, ke kterému je občas přirovnávaná, už si podala.

Ostatním filmům se jinak v Americe nedaří, ale do kin se chodí i třeba u nás nebo v Číně. Proto mají Piráti z Karibiku 5 po třech víkendech 136 milionů doma, ale 464 mega ve světě včetně sladkých 161 čínských dolarů. Aktuálně tedy těsně nad 600 mega globálně. Paramount výrazně trpí s Pobřežní hlídkou, která má globálně 98 milionů. Na mládeži nepřístupné komedie oukej, ale nesmí jejich výroba stát, já nevím, třeba sedmdesát milionů! Captain Underpants spadl o polovinu, což je klasika DreamWorks animáků. Mimi šéf a Konečně doma spadli stejně, ale debutovali nad 50 mega. Captain Underpants zase ale nestál 100+ milionů. Výsledných 85 milionů je reálná americká tržba.

Velkou ostudou pro všechny zúčastněné je rozhodně Vetřelec: Covenant s druhým nejmenším počtem prodaných lístků v dějinách série. Hůř je na tom už jen AvP: Requiem. Po 24 dnech jsme na 71 milionech + stovka ze světa a něco z Číny příští víkend. Pokud chcete eRkový úspěch, tak musíte za Uteč, které překonalo 250 milionů globálně. 

Další mládeži nepřístupný film nás čeká i příští týden. Holky na tahu navíc bude režírovat žena, což tu nebylo prý dvacet let. K tomu All Eyez on Me, biopic o Tupacovi, The Book of Henry od Colina Trevorrowa (Jurský svět, Star Wars IX) a hlavně Auta 3.

Zdroj: Forbes

Mumie

09.06.2017 | USA, Velká Británie, Čína, Namibie
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 3

Box Office: Mumie pohřbena v USA, reinkarnována v zámoří | Fandíme filmu Box Office: Mumie pohřbena v USA, reinkarnována v zámoří | Fandíme filmu Box Office: Mumie pohřbena v USA, reinkarnována v zámoří | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest