Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží

Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu
Public domain/dříve Universal
Zobrazit dalších 5 obrázků
A koho by chtěl šéf Dark Universe vidět mezi obsazením?

Mumie je za rohem, rozhovory s herci a štábem tak pomalu začínají. Zajímavou troškou do mlýna přispěl hned zpočátku Alex Kurtzman, režisér Mumie a jeden z klíčových producentů celého Dark Universe – sdíleného světa monster. Byl dotázaný na to, jaké příšery můžeme v budoucnu čekat. Kurtzman zmínil již známé příšery, jako jsou Frankensteinovo monstrum, jeho nevěsta, neviditelný muž nebo příšera z Černé laguny. O něco zajímavější je, že poprvé z jeho úst padlo, že se objeví také Drákula. Původně měl do světa monster zapadat už Drákula: Neznámá legenda, z toho ale sešlo. Že se slovutný upír dříve či později objeví, bylo jasné, teď to ale máme oficiálně dané od Kurtzmana.

Ten vedle Drákuly zmínil ještě dvě další klasické postavy studia Universal, které zatím ve spojitosti s Dark Universe zmiňovány nebyly: Fantoma opery a Zvoníka od Matky Boží. Hrbáče z Notre Dame Universal uvedl na plátna v roce 1923. Minimálně ze známé disneyovky nejspíš víte, že příběh pojednává o znetvořeném zvoníku Quasimodovi a krásné Esmeraldě. Ta se k němu jako jediná zachová jako k člověku, a tak se do ní hrbáč okamžitě zamiluje. Když je tedy Esmeralda neprávem obviněná z vraždy svého milého, nachází útočiště právě v chrámu Matky Boží.

O zamilovaném znetvořeném muži pojednává také Fantom opery, kterého Universal poprvé zpracoval v roce 1925. Antihrdinou příběhu je zohyzděný Erik, který žije v katakombách pod operní síní v Paříži. Jediné po čem touží, je láska, a tak, když se zamiluje do zpěvačky Christiny, unese ji do podzemí a začíná jeho pronásledování.

Kurtzman dále dodal, že ve všech filmech Dark Universe jsou vedlejší postavy, které mohou dál nabývat na důležitosti a třeba i dostat vlastní spin off (v téhle spojitosti se mluvilo už o dr. Jekyllovi v podání Russella Crowea). Kromě příšer, které už studio Universal v minulosti někdy zpracovalo, je možné, že se objeví také jakékoliv další monstrum z mezinárodních pověstí. Můžeme tedy čekat jak příšery předvídatelné, tak zcela překvapující. Pokud jde o vysněné herce, tak by se Kurtzman nezlobil, kdyby se jim podařilo obsadit třeba Michaela Fassbendera, Jennifer Lawrence, Charlize Theron nebo Angelinu Jolie. Shodou okolností se o poslední jmenované už nějakou dobu mluví jako o kandidátce na Frankensteinovu nevěstu, tak uvidíme, zda se ji skutečně podaří nakonec ulovit.

Galerie: 6

Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu Dark Universe rozšíří Fantom opery a Zvoník od Matky Boží | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest