Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit?

Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Seznamte se s budoucností Dark Universe. Dwayne Johnson a Angelina Jolie jsou pořád ve hře jako Vlkodlak a Frankensteinova nevěsta.

Už za pár dní dorazí do kin Mumie, první snímek Dark Universe, nového provázaného světa filmů s klasickými příšerami studia Universal. Hollywood Reporter při té příležitost vyzpovídal své interní zdroje a přinesl slušnou řádku zajímavostí o budoucích plánech.

Začněme hned u zprávy nejpikantnější. Už při ohlášení Dark Universe jsme upozorňovali, že stejný název chtělo studio Warner použít pro filmovou verzi komiksů Justice League Dark (zřejmě proto, aby se název nepletl s Justice League). Pak najednou přišel Universal a sebral si název pro svůj filmový svět. A podle Hollywood Reporteru se to Warneru vůbec nelíbí a dokonce prý zvažuje, že by podnikl právní kroky.

To pro Dark Universe není jediná výzva. Studio si naplánovalo ambiciózní budoucnost postavenou na monstrech, která v posledních letech příliš netáhla. Vzpomeňte na Drákulu: Neznámou legendu nebo Vlkodlaka s Beniciem Del Torem. Tyhle snímky žádnou velkou díru do pokladen neudělaly. Nová Mumie má prý podstatně důmyslnější reklamní kampaň, i tak to ale zatím nevypadá, že by doma v Americe byli diváci na film nějak výrazně zvědaví. Během úvodního víkendu by podle analytiků měli diváci v pokladnách nechat 40 milionů, což na velkofilm není zrovna závratná suma. Tenhle snímek nicméně má spoléhat především na zájem mezinárodní. Tom Cruise je stále po světě mezinárodní hvězda a snímek má otevřít naráz na více než 60 trzích včetně Číny.

Rozpočet se údajně podařilo (zvlášť díky britským daňovým úlevám a nižšímu platu – „jen“ 13 milionů výměnou za procenta ze zisku – Toma Cruise) na únosné hodnotě 125 milionů dolarů, a tak by se film měl zaplatit a natáčení dalšího monster snímku by nemělo být ohroženo. Zajímavé přitom je, že všechny snímky z Dark Universe nutně nemusejí být drahé akční blockbustery. Některé filmy by dokonce mohly být nízkorozpočtové a točit by je mohl například partner Universalu, produkční společnost Blumhouse, které hororová tvorba a monstra rozhodně nejsou cizí (viz letošní hit Rozpolcený). Ať už bude měřítko jednotlivých snímků jakékoliv, spojovat je bude organizace Prodigium, vedená panem Jekyllem (Russell Crowe), která se soustředí na hledání, studium a případnou likvidaci monster.

Prozatím se počítá minimálně s pěti filmy. V plánu jsou Neviditelný mužJohnnym Deppem, Frankenstainovo monstrum Javierem Bardemem, snad i Doktor Jekyll s Crowem, dále Frankensteinova nevěsta a Vlkodlak. Poslední dva snímky zatím představitele monstra hledají, nicméně Universal prý stále usiluje o Angelinu Jolie (jednání zatím nezačala) a šušká se o tom, že úplněk by nemusel dělat dobře Dwayneu Johnsonovi. V dalších filmech krom Mumie se má objevit také Tom Cruise, který by tak zřejmě byl jednou z ústředních figur celého provázaného světa.

Zdroj: THR

Galerie: 8

Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu Dark Universe: Budou se Warner a Universal o jméno soudit? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest