Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23

Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co už Hugh Jackman během svého wolverinovského kralování nestihl a co bude dál, když teď jeho éra skončila?

Logan byl dosud nejlépe hodnoceným samostatným filmem s Wolverinem, přesto nadále nebude Hugh Jackman v roli pokračovat, protože dle jeho vlastních slov je v nejlepším třeba přestat. Při příležitosti vydání Logana na domácím videu, jsme se dozvěděli něco o tom, co nakonec ve filmu nebylo a co bude vlastně s Wolverinem dál.

Samotným prazákladem celého filmu byla vidina starého Charlese. Co by se stalo, pokud by nejmocnější telepat planety přestal mít plnou kontrolu nad svým nebezpečným mozkem? Z toho se dál rozvinula podoba filmu o stárnoucích hrdinech, inspirovaná Wrestlerem či Nesmiřitelnými. James Mangold dokonce prozradil, že v jedné z verzí scénáře film v úvodu názorně ukázal, jak Charles (Patrick Stewart) při jednom ze svých záchvatů zabil všechny mutanty ve své škole pro nadané studenty. Scéna však podle režiséra k sobě příliš stahovala pozornost a film daleko lépe funguje, když je událost zmíněná pouze letmo, je to takový stín v pozadí a vyprávění se může soustředit na Charlese a Logana.

A podle spoluscenáristy Scotta Franka byl zvažován ještě jeden úvod filmu, který by do snímku přivedl další známou postavu. V aktuální podobě snímek začíná rvačkou, v jedné z verzí by příběh začínal Lgaonovou vzpomínkou na to, jak jej plukovník Stryker vysadil na jednu z jeho misí. A nejde o jedinou známou postavu, která nakonec ve filmu chyběla. Mnoho se namluvilo o tom, že se měl ukázat také Sabertooth (Liev Schreiber). Už dříve jsme se dozvěděli, že spolupráce nevyšla především kvůli tomu, že byl herec vytížený natáčením seriálu Ray Donovan, teď se dozvídáme víc podrobností o tom, jak měl do filmu zapadat. Místo menšího kasina, které nakonec ve filmu vidíme, měli jet hrdinové přímo do Las Vegas, kde by byl Sabertooth majitelem jednoho z velkých podniků a prominentní figurou celého města. Nicméně se prý stejně nikdy nepodařilo přijít na to, jak shledání obou bratrů zapracovat do filmu nějak smysluplně.

Sabertooth byl nakonec ve filmu alespoň zmíněný. Na Victora Creeda se Logana optá mladý mutant Bobby a Wolverine mu následně povypráví o tom, jak by li oba bratři zneužití pro vládní experimenty a využívaní jako zbraně. Scéna byla vystřižená a objevila se jako bonus na Blu-ray. A zmínky se měla dočkat také Jen Grey. Když se trojice hrdinů zastaví v domě farmářů, měl Xavier u večeře zmínit, že si Logan Jean Grey vzal a zabil ji. James Mangold měl nicméně pocit, že je okamžik příliš temný, a že narušuje celou pasáž, která jako jedna z mála v celém filmu byla (až do osudného vyvrcholení) pozitivní a optimistická. A toho optimismu se tvůrci nechtěli vzdát. Ve stejné scéně se objeví také X-24, tedy vůbec poslední varianta Wolverina, kterou Hugh Jackman hrál, i když podle svých slov byl k postavě dost skepitcký, protože stačilo málo a byla by pro smích a zničila celý film.

Loganem se každopádně Jackmanova wolverinovská kapitola uzavírá. Co bude dál? Jackman věří tomu, že jednou bude postava přeobsazená. I v komiksech se ukázala v tolika různých podobách, takže i ve filmu půjde jednou postavu interpretova úplně jinak. Nebo by to mohlo jít v nejbližší době i bez Wolverina, s čímž souhlasí producent Hutch Parker. Podle něj je Jackmanovo ztvárnění postavy ikonické a studio bude dlouho váhat, než se k nějakému restartu odhodlá. Takže prozatím bude Fox zkoumat některé jiné postavy, kterých má k dispozici celou záplavu. Navíc, jak potvrzují filmy jako Logan, Deadpool nebo Strážci Galaxie, pro diváky je klíčové, aby postavy byly zajímavé a film měl jasnou vizi a byl podaný specifickým způsobem. Cpát všude známá jména, není samospásné.

Jednou z možností je pokračovat v příbězích X-23, Wolverinovy klonované dcery, která se výborně zapsala právě v Loganovi. Postava funguje do velké míry díky vynikající jedenáctileté představitelce Dafne Keen, ale zajímavostí je, že jednou z kandidátek na roli byla Millie Bobby Brown, známá ze Stranger Things. X-23 by podpořil Jackman, a také Mangold připustil, že o studiu o budoucnosti postavy mluvil. Hutch Parker pak uvedl, že nic zatím není definitivní, nicméně studio zatím příliš neuvažuje o tom, že by z Laury (X-23) udělalo vedlejší postavu v nějaké týmovce, ale spíš se interně mluví o tom, že by postava byla opět klíčovou v nějakém dalším vlastním příběhu.

Co vy na to? Chtěli byste vidět další film s X-23? Nebo raději přeobsazeného Wolverina? Na závěr přikládáme několik videí, včetně Honest traileru na Logana, ukázku z černobílé verze filmu (promítala se v několika amerických kinech) nebo casting X-23.

Logan: Wolverine

03.03.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Drama
Info o filmu

Galerie: 6

Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu Wolverine: Co nebylo v Loganovi, co bude dál a co X-23 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu